- Reklama -

O Heatleyho služby není zájem. Bude to hořká tečka za jeho působením v NHL?

- Reklama -

Včera časně ráno prolétla zámořskými médii zpráva, že útočník Dany Heatley byl vedením Anaheimu zapsán na waiver list. Jako by tato událost jen podtrhovala tragický rok 2014 v podání kanadského veterána. Píše snad konec letošního roku epilog za Heatleyho kariérou v NHL? Před pár hodinami se totiž ukázalo, že o služby kanadského matadora nejeví zájem žádný jiný klub v soutěži.
Někdejší dvojka draftu už dávno ztratila punc excelentního kanonýra, který byl schopen v jedné sezóně nastřílet i 50 branek, a v posledních letech se třiatřicetiletý útočník propadl do šedého průměru. Naprostým fiaskem pak skončil ročník minulý.


Heatley nasbíral v 74 zápasech pouhých 27 bodů, postupem času se propadl až do čtvrtého útoku a 29. března 2014 dokonce poprvé v kariéře poznal onen hořký pocit, jaký prožívají zdraví náhradníci. Nebylo tedy divu, že vedení Minnesoty se vůbec nemělo k tomu, aby s kanadským forvardem prodloužilo po sezóně smlouvu.
Po Heatleym tak chmátli Kačeři z Anaheimu, kteří s ním 7. července podepsali jednoletý kontrakt na 1 milión dolarů. I přes jeho slabé výkony v minulém ročníku se vedení amerického klubu domnívalo, že by mohl pookřát po boku týmových hvězd Coreyho Perryho a Ryana Getzlafa. Ale tyto naděje se ukázaly jako liché.
Heatley si už v průběhu tréninkového kempu poranil třísla, několik týdnů nehrál a když se konečně vrátil, skončil až ve čtvrtém útoku. „Na waiver list byl umístěn ze dvou důvodů. Jednak jsme chtěli vědět, jestli o něj nějaký klub projeví zájem, a zároveň jsme potřebovali uvolnit místo pro hráče, kteří se vracejí po prodělaném zranění. Prostě dříve nebo později jsme museli přikročit k takovému kroku,“ vysvětloval kouč Bruce Boudreau.
Anaheim by měl už brzy přivítat ve svých řadách navrátilce Coreyho Perryho, Tima Jackmana a Kylea Palmieriho. Dohromady nasbíralo toto trio 35 bodů. Naopak u Heatlyho jména žádné vstřelené góly či připsané asistence nehledejte. V šesti zápasech obohatil svůj účet pouze o tři černé puntíky ve statistice plus/mínus.
A jaké jsou jeho nynější možnosti? Může hrát na farmě Ducks v Norfolku, kde by jeho bohaté zkušenosti určitě nalezly úrodnou půdu. Popřípadě se může domluvit s generálním manažerem Bobem Murraym a nadobro ukončit svojí nepovedenou misi v Anaheimu. Samozřejmě stále existuje šance, že jej Kačeři znovu povolají do NHL, ale ta se v nejbližších dnech a týdnech nejeví příliš reálně.
„Klíčovou roli sehrálo jeho zranění. Pokud vypadnete ze hry už v průběhu tréninkového kempu a nestihnete úvod sezóny, pak je těžké naskočit do rozjetého vlaku,“ řekl Boudreau.
Někdejší vítěz Calder Trophy, dvojnásobný světový šampión a držitel zlaté olympijské medaile z turnaje ve Vancouveru se tak ocitl v zapeklité situaci. Na dálku si může podat ruku s útočníkem Flyers Vincentem Lecavalierem, jehož kariéru postihl v posledních letech podobně strmý pád. Heatley si teď musí pořádně rozmyslet, jak naloží se svojí budoucností, která si zatím sama pro sebe kreslí dosti pochmurné vize.
Foto: Icon Sportwire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -