- Reklama -

O Lady Byng Trophy se ucházejí Barkov, Eriksson a Kopitar

- Reklama -

Na Lady Byng Trophy pro nejslušnějšího hráče sezóny NHL byli nominováni útočníci Aleksander Barkov (Florida), Loui Eriksson (Boston) a Anže Kopitar (Los Angeles). Absolutního vítěze zvolí členové Asociace hokejových novinářů a jeho jméno bude oznámeno při předávání trofejí 22. června v Hard Rock Hotel & Casino v Las Vegas.
Dvacetiletý Barkov (na trestné lavici strávil 8 minut) může svoji kandidaturu podpořit novými osobními rekordy v počtu branek (28), asistencí (31) a také kanadských bodů (59). Finský hokejista byl nejlepším střelcem a třetím nejproduktivnějším členem Panthers, čímž se výrazně zasloužil o první postup floridského celku do play off od roku 2012.
Lépe si v týmové produktivitě vedli pouze český forvard Jaromír Jágr (66 bodů) a krajan Barkova Jussi Jokinen (60). Posledním hráčem Floridy, jenž se objevil v nominaci na Lady Byng Trophy, byl v roce 2012 Brian Campbell (vítěz).
Jméno třicetiletého Erikssona (na trestné lavici strávil 12 minut) se objevilo mezi finalisty Lady Byng Trophy podruhé. V roce 2011 obsadil třetí příčku. Rodák z Göteborgu letos odehrál za Bruins 82 utkání, ve kterých nasbíral 63 bodů za 30 branek a 33 přihrávek. Posledním hráčem Bostonu, který získal ocenění pro největšího gentlemana soutěže, byl Rick Middleton v roce 1982.
Osmadvacetiletý slovinský centr Kopitar (na trestné lavici strávil 16 minut) byl podeváté za sebou nejproduktivnějším hráčem Los Angeles, když v 81 utkáních zaznamenal 74 bodů za 25 gólů a 49 asistencí. Z aktivních hokejistů má delší sérii pouze washingtonský Alexandr Ovečkin (10).
V nominaci na Lady Byng Trophy je podruhé, loni skončil třetí. K zařazení mezi navržené mu pomohla skutečnost, že dosáhl druhé nejvyšší +/- bilance 34 bodů. Zároveň je nejvytíženějším forvardem soutěže, mezi mantinely tráví v průměru 20:52 minuty za utkání. Posledním vítězem trofeje v dresu Kings byl Wayne Gretzky v roce 1994.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -