- Reklama -

O Rustově startu se rozhodne těsně před zápasem. Pokud nastoupí, Sharks se mají čeho bát

- Reklama -

Zatímco Patrick Marleau, který v předchozím zápase mezi Pittsburghem a San Jose svým hitem vyřadil ze hry Bryana Rusta, se vyhnul disciplinárnímu řízení, oběť jeho zákroku ani v tuto chvíli neví, zda bude moci zasáhnout do dnešního duelu. Útočník Tučňáků absolvoval středeční dobrovolný trénink, ale po jeho skončení nebyl schopný novinářům říci, zda ho zranění v horní části těla (pravděpodobně lehčí forma otřesu mozku) pustí dnes večer do hry.
„Sleduju, jak moje tělo reaguje. Uvidíme, jak to bude vypadat po odpoledni, v čase zápasu,“ sdělil 24letý forvard.
V klíčovém sedmém utkání předchozí série s Tampou Bay vsítil oba góly svého celku. Mezi střelce se zapsal i v pondělí. Na ledě přitom v obou případech strávil jen něco málo přes jedenáct minut čistého času, což je také jeho průměrný ice-time během letošního play off. Přesto je se šesti brankami třetím nejčastějším zakončovatelem Tučňáků.
„Když se na něho podíváte, vidíte jeho bruslařské schopnosti, jeho rychlost, schopnost udržet puk, bojovnost,“ vypočítává trenér Mike Sullivan. „Má jedovatou střelu. Všechny tyhle atributy jen navyšují jeho potenciál ke skórování. Během play off už pár gólů dal a myslím si, že si věří jako nikdy předtím. To ohromně pomáhá.“
Rustovy výkony ještě více vyniknou ve srovnání s čísly Jevgenije Malkina, tedy muže, který by podle všeobecného mínění měl být hlavním ofenzivním tahounem formace, kterou na levé straně kompletuje Chris Kunitz. Ruský forvard zatím skóroval jen čtyřikrát, pravdou však je, že posbíral už jedenáct asistencí.
„Geno hraje dobře. Nejvíce sledujeme jeho přínos při vytváření příležitostí. Během posledních dvou sérií se primárně nebo sekundárně ocitl ve slušném počtu šancí. Jsme s jeho hrou spokojeni. Víme, že je jen otázkou času, kdy začne také dávat góly,“ zůstává v klidu kouč Sullivan.
Možná Malkina nastartuje skutečnost, že se v úterý stal otcem. Možná vezme na svoje bedra větší zodpovědnost, když mu po boku nebude stát produktivní Rust, ale zkušený Eric Fehr, kterého se Penguins chystají přesunout do druhé formace v případě neúčasti výše jmenovaného. V Pittsburghu by ale určitě byli radši, kdyby Bryana Rusta měli dnes večer k dispozici.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -