- Reklama -

O setrvání Johnnyho Oduyi v Chicagu se zřejmě rozhodne tento týden

- Reklama -

fb-chicagoTrh s volnými hráči se v National Hockey League jako každý rok otevřel 1. července a i letos mají kluby co lovit. Michal Neuivrth, Zbyněk Michálek, Michael Frolík, Mike Green nebo třeba Shawn Horcoff už znají svého příštího zaměstnavatele, mnoho dalších známých jmen je stále k dispozici.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Patří mezi ně například švédský hokejista Johnny Oduya, který od konce února 2012 hájil barvy Chicaga. V květnu téhož roku podepsal s Blackhawks tříletou smlouvu v celkové hodnotě 10,125 miliónu dolarů, jejíž platnost vypršela po skončení letošní sezóny.
Blackhawks by svého kmenového zadáka rádi udrželi, ovšem i po výměnách útočníků Brandona Saada a Patricka Sharpa mají až příliš blízko k platovému stropu a jejich možnosti jsou tedy hodně omezené. Podle listu Chicago Sun-Times se o setrvání stockholmského rodáka v týmu z Větrného města rozhodne v tomto týdnu.
„Se zástupci Johnnyho Oduyi budu ještě jednat, vyloučit zatím nemůžu nic,“ sdělil generální manažer Blackhawks Stan Bowman. „Situace se pořád mění. Blížíme se do bodu, kdy můžeme říct, že tohle je náš tým pro příští sezónu. Ale zatím tam nejsme.“
Oduya odehrál za Chicago 219 utkání v základní části (9+34) a 71 v play off (5+18). U defenzivně laděného obránce nejsou ofenzivní statistiky tak směrodatné. K jeho přednostem patří schopnost číst hru ve vlastním pásmu, dobré bruslení a týmový duch.

V letech 2013 a 2015 se třiatřicetiletý bek podílel na triumfech Černých jestřábů ve Stanley Cupu. Není divu, že o hráče s jeho zkušenostmi je mezi ostatními kluby NHL zájem. Hodně hlasitě ho projevuje generální manažer Buffala Tim Murray.
„Zatím s žádným klubem novou smlouvu nepodepsal, moje pozornost se tedy nepřesunula jinam,“ uvedl Murray v rozhovoru pro list Buffalo News. „Zároveň jednáme s týmy o výměnách. Mluvíme i o několika hráčích, kteří jsou momentálně k dispozici, ale nemáme kam spěchat,“ dodal.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -