- Reklama -

O tyto obránce se strhne na volném trhu rvačka

- Reklama -

Fanda NHLUž 1. července se otevřou stavidla a velká voda telefonátů a schůzek se převalí přes celou NHL. Jednotliví manažeři budou mít možnost vyjednávat s hráči, kterým skončily v uplynulé sezoně kontrakty. V nabídce jsou velká jména, namátkou třeba Semjon Varlamov, Seregej Bobrovskij, Matt Duchene nebo Arťemij Panarin. Nyní se podívejme na nejzajímavější obránce, kteří budou k mání.
Tyler Myers
Někdejšímu bekovi Buffala bude v příští sezoně 30 let.  První volba Šavlí v draftu 2008 po nadějném začátku v dresu Sabres stagnovala, na správnou kolej jej vrátila výměna v sezoně 2014-2015 do promrzlého Winnipegu. Tam si postupem času vybudoval solidní pozici. Přes dva metry vysoký zadák byl nepostradatelnou součástí mužstva. Prakticky každé utkání hrál více než 20 minut. Je dobrou volbou na přesilovky, navíc pravák. Doposud bral 5,5 milionu ročně, nyní je v nejlepších letech a bude očekávat větší peníze. Sám hráč se nebrání setrvání v kanadském týmu. Spekuluje se, že velký zájem vyvolal ve Philadelphii, Vancouveru, Pittsburghu a Montrealu.



Jake Gardiner
Skvělá volba na přesilové hry. Pokud mu drží zdraví, 50 bodů za sezonu je pro něj standardem. V Torontu se rodákovi z Minnesoty líbí, jenže GM Maple Leafs Kyle Dubas má velmi omezené možnosti v tom, jak velké navýšení mzdy mu může nabídnout. Prioritou je především prodloužení smlouvy s Mitchem Marnerem. „Moc bychom si přáli, aby u nás zůstal, ale není to jednoduché,“ uznal sám Dubas.
Dosud si obránce Toronta připisoval každý rok na účet přes čtyři miliony dolarů. Stejně jako Myers je v nejlepších letech a očekává pořádnou výplatu. Florida, Los Angeles i Minnesota jsou prý ochotní mu ji nabídnout.


Anton Stralman
Spolehlivý a velmi zkušený bek, se kterým panovala spokojenost jak u Rangers tak i v Tampě, kde působil doposud. V nohách už má více než sedm stovek zápasů, blíží se metě 250 bodů. V Lightning byl trochu v zákrytu za známějšími jmény Victora Hedmana nebo Ryana McDonagha, nenechte se tím ale zmást – roli měl velmi důležitou.
Při vyjednávání mu může uškodit zdraví – v základní části letos nastoupil pouze do 45 utkání. Nové prostředí by mu mohlo pomoci. Nejspíše si nebude moci žádat o moc víc, než bral dosud (4,5 milionu). Zajímavým by se tak díky tomu mohl stát třeba pro Toronto, pokud Maple Leafs krachnou vyjednávání s Gardinerem.


Niklas Kronwall
Ikona zadních řad Detroitu Red Wings se rozmýšlí jak dál, ve hře je i úplný konec kariéry. I v osmatřiceti letech zůstal stále produktivní, získal 27 bodů. Na ledě trávil bez pár desítek vteřin 20 minut každý zápas. Nový generální manažer Detroitu Steve Yzerman prohlásil, že zkušený Švéd od něj dostane dostatek času, aby se rozhodl. Pokud se rozhodne nastoupit do svého 16. ročníku v NHL, s největší pravděpodobností bude pokračovat v Michiganu.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -