- Reklama -

Oates se Stevensem nám pomohli, pochvalují si nový trenérský štáb hráči Devils

- Reklama -

Nečekanou kořist přivezli New Jersey Devils z náročného třízápasového tripu po západním pobřeží. V Los Angeles vyhráli 5:3, pak sice padli v Anaheimu (1:5), potom ale znovu zabrali a uspěli v San Jose 5:2. V Newarku se tak možná blýská na lepší časy, poslední výsledky dávají určitý důvod k optimismu.
Přestože mužstvu chyběl Jaromír Jágr, dokázali Devils dvěma silným soupeřům nastřílet po pěti brankách, to se jim v probíhající sezóně mockrát nepodařilo. Hráči si myslí, že se projevuje vliv nového trenérského dua Oates – Stevens, které začíná naplno odvádět svou práci.
Není žádný pochyb o tom, že Scott Stevens srovnal defenzivu. Ještě větší zásluhy jsou ale po pondělním triumfu se San Jose připisovány Adamu Oatesovi. Kritici v sezóně opakovaně vytýkali ďáblům, že mužstvu schází pořádný centr. Teď to vypadá, že má New Jersey tři, možná čtyři velmi kvalitní střední útočníky.
Travis Zajac vstřelil gól a vyhrál 14 z 18 vhazování (to znamená úspěšnost 78 procent). Scott Gomez měl dvě asistence. Mike Cammalleri vstřelil svůj patnáctý gól v sezóně, to je nejvíc v týmu. Švédský šikula Jacob Josefson dal gól v oslabení, k němu přidal asistenci a vyhrál osm z deseti vhazování.
„Je dobrý,“ řekl Cammalleri o Oatesovi. „Myslím, že se Scottym odvedli výbornou práci po porážce v Anaheimu tím, že přesně pojmenovali, na čem musíme zapracovat. Nechci říkat, o co šlo, ale povím vám, že byli velmi specifičtí v tom, co musíme zlepšit do dalšího zápasu. A já myslím, že to opravdu pomohlo.“
„Uznání je třeba vyslovit Oatesimu, ale velmi důležitý faktor byli také naši obránci,“ dodal nejlepší střelec Devils.
Cammalleri přitom není klasický centr, přestože na tomto postu hrával. Teď se mu vedlo uprostřed útoku dobře. „Nevím, jestli je to v dlouhodobém horizontu post pro mě. Je to ale místo, kde mě teď potřebují a tak mě tam postavili. Udělám to nejlepší,“ řekl rodák z Richmond Hill v Ontariu.
Také Scott Gomez si nový trenérský tým chválí. „Mohu o něm opakovat pořád to samé,“ řekl na adresu Adama Oatese. „Je velmi klidný. Pokud jde o defenzivu, spolupracují oba až neuvěřitelně,“ ocenil zkušený pětatřicetiletý útočník.
Oates ale formuje hlavně útok. „V ofenzivě zavedl pár malých triků. Moje hra byla vždycky o přihrávkách, takže se k němu mohu přirovnat. Vždycky jsem si myslel, že už to mám zmáknuté, teď mi ale Adam Oates ještě poradil, jak některé věci zlepšit. Třeba jak lépe použít svůj bekhend. Zdůraznil, jak ztrácím vteřiny, když to dělám jinak,“ poděkoval trenérovi za rady Gomez.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -