- Reklama -

Obama si naběhl s poznámkou o Kanadě

- Reklama -

Když se Barack Obama na včerejším setkání s  hokejisty Blackhawks zmínil, jaké jim přináší štěstí, vyloudil jeho komentář úsměvy na tvářích zúčastněných. Další věty amerického prezidenta ale určitě rozesmály i spoustu lidí na severní straně hranice, která odděluje Spojené státy od jejich vyspělejšího hokejového souseda.
„Mimochodem, blíží se čas státní večeře s kanadskou delegací. Co kdybychom nechali pohár stát uprostřed místnosti, abychom je trochu popíchli?“ pronesl Obama.
Je pravda, že Chicago leží v USA a že posledním kanadským klubem, který získal Stanley Cup, byl Montreal v roce 1993. Podíval se ale muž, kterému za jedenáct měsíců končí funkční období, na soupisku úřadujících šampiónů?
Z 25 hokejistů, kteří během loňského play off zasáhli do bojů, byli jen čtyři Američané. To už i Švédové měli v sestavě Jestřábů silnější obsazení (5), nemluvě o dvanácti Kanaďanech. Počty doplňují dva Finové, jeden Čech a jeden Slovák. Podobné poměry panují v klubu i nyní, z 35členného širšího kádru tvoří hokejisté ze země javorového listu více než třetinu osazenstva a „domácích“ borců je pouze sedm.
Nelze se tedy divit, že když se televizní záběry ze setkání dostaly do éteru, kanadský premiér Justin Trudeau (na rozdíl od Obamy vášnivý hokejový fanoušek, jeho srdce bije pro Montreal) si takovou nahrávku na smeč nemohl nechat ujít.


„V tom případě přinesu zlaté kanadské medaile z olympiád, což třeba z let 2002 a 2010,“ připomněl šéf kanadské vlády prostřednictvím Twitteru úspěšná finálová vystoupení Kanady právě proti americké reprezentaci.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -