- Reklama -

Občanská válka! Polák se popral s Jaškinem, na trestnou musel i Hertl

- Reklama -

V sérii mezi St. Louis a San Jose se přiostřuje, včera byly k vidění dvě bitky. Na začátku druhé třetiny zkřížili pěsti Kevin Shattenkirk a Tommy Wingels, o devět minut později je napodobili krajánci Roman Polák a Dmitrij Jaškin.
Bitku vyprovokoval mladý forvard Blues, když se při souboji u mantinelu podkopl protihráče a navíc ho trefil hokejkou do obličeje. Možná v tom ani nebyl úmysl, Polák to však pochopil jinak a bránil svá práva na svobodu pohybu pěstmi.
„Nechci o tom mluvit, Jaškin dobře ví, co provedl. Víc se o tom nechci bavit. Neskočil jsem po něm jen tak, že bych chtěl. Potřeboval jsem se bránit. Myslím, že dobře ví, co udělal,“ nabízí svůj pohled na věc Polák. Druhý z rohovníků se do mikrofónů nevyjádřil vůbec.
Rozhodčí oběma hráčům vyměřili pětiminutový trest, Polákovi k němu navíc připočetli dvě minuty za hrubost. Ty za něho odseděl krajan Tomáš Hertl, takže v jednu chvíli se sešli na lavici hanby všichni čeští hokejisté.
Blues přesilovku zásluhou Robbyho Fabbriho využili. Bylo to až symbolické, protože po předchozí bitce právě tento hokejista odpykával dodatkový trest za Shattenkirka a také tehdy Žraloci z početní výhody vytěžili gól.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -