- Reklama -

Obejdem se bez derby, zaznělo z Anaheimu

- Reklama -

Nižší cestovní náklady, vyšší zájem diváků? Po ničem takovém trenér Anaheimu Bruce Boudreau netouží. Alespoň ne za každou cenu. Když se ho před středečním derby s Los Angeles zeptali, jak by se mu líbilo, kdyby se kalifornští rivalové setkali v play off, sdělil na rovinu: Krále za soupeře nechceme.
„Doufáme, že vůbec nepostoupí,“ zněla přesně jeho slova. „Jsou skvělým týmem a obhajují Stanleyův pohár, mají to v krvi. Tři roky po sobě se dostali mezi nejlepší čtyřku. Člověk musí být opatrný, než vysloví nějaké přání.“
V sezóně 2011-12 postupovali Králové do vyřazovacích bojů z osmého místa, ale poté postupně vyřadili Vancouver, St. Louis a Phoenix a po finálové výhře 4:2 nad New Jersey slavili premiérový titul ve své historii. O rok později při obhajobě po vítězstvích nad Bluesmany a Žraloky ztroskotali v konferenčním finále na Chicagu. Ani loni nebyla jejich výchozí pozice ideální (třetí místo v divizi, šesté v konferenci), přesto z toho byl další titul.
Při cestě za jeho získáním přitom třikrát po sobě vyhráli rozhodující sedmý zápas na soupeřově kluzišti. Ve druhém kole to bylo právě v Anaheimu, navíc jednoznačným výsledkem 6:2.
NHL: DEC 23 Ducks at Capitals
Boudreau si příležitost k odvetě rád odpustí, přestože jeho svěřenci v základní části zvítězili ve čtyřech z pěti vzájemných střetnutí a v dalším získali alespoň bod. Až na jeden případ (z 27. února, kdy Ducks vyhráli 4:2, přičemž poslední branku vstřelili při soupeřově power play) však dospěly všechny zápasy minimálně do prodloužení.
Anaheimu momentálně patří v Pacifické divizi první příčka, k jejímu udržení mu stačí ze zbývajících deseti utkání získat čtrnáct bodů (za předpokladu, že by Vancouver už ani jednou nekloplýtl). Los Angeles s Kosatkami bojuje o druhou příčku, musí si však také hlídat záda, čtvrté Calgary ztrácí jediný bod. Pokud by Králové vypadli z elitní trojky, jako majitelé divoké karty by v úvodním kole vyřazovacích bojů mohli narazit právě na Kačery.
„Play off nezačíná dnes, takže na to zatím vůbec nemyslím,“ odmítá předčasné spekulace útočník Kings Marián Gáborík. „Musíme hrát každý další zápas, jako by se jednalo o play off, abychom získali body potřebné k postupu. To je teď náš cíl. Nemůžeme sledovat, proti komu bychom nastoupili, musíme se dívat, jestli se tam vůbec dostaneme. Uděláme všechno pro to, aby se nám to povedlo.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -