- Reklama -

Obhájci titulu, další sousto pro Neuvirtha. Michálek podruhé skóroval

- Reklama -

V pondělí vychytal Floridu, ve středu si pověsil k pasu ještě cennější skalp. Michal Neuvirth podruhé v řadě udržel čisté konto, když třiceti zákroky vymazal z ledu hokejisty Blackhawks. Philadelphia zvítězila 3:0, Letce zdolala v domácím prostředí podvanácté v řadě (v základní části).
Polovinu ze svých zákroků si český gólman připsal v závěrečné třetině, do které už Flyers vstupovali s dvoubrankovým náskokem. Ve 26. minutě potrestal Sam Gagner Garbuttovo vyloučení tečovaným nahozením z vrcholu pravého kruhu, o jedenáct minut později se před Crawfordem prosadil důrazný Giroux za Voráčkovy asistence. Neuvirth mezitím na druhé straně zlikvidoval sólo Mariána Hossy při oslabení Jestřábů.
Gólovou tečku udělal krátce před sirénou Matt Read. Blackhawks nedokázali v poslední třetině využít ani skoro čtyřminutovou přesilovku, jejíž část odehráli pouze proti třem bránícím mužům.

Blue Jackets zažívají nejhorší start do sezóny, další knokaut jim zasadila Ottawa

Čtyři zápasy, čtyři porážky, nula bodů. Takhle zoufale hokejisté Columbusu během své patnáctileté historie ještě žádný ročník nezačali. Ve středečním duelu se Senátory navíc před očima vlastních fanoušků sedmkrát inkasovali.
První třetinu ještě vyhráli. Když ottawský Milan Michálek na začátku druhé bekhendovým zakončením zblízka využil přesilovku, dokázali i na to odpovědět. Od poloviny zápasu ale patřilo kluziště už jenom mužům v bílých dresech.
Žádný z nich se nezapsal mezi zakončovatele víc než jednou. Statistiky si nejvíce vylepšil kapitán Erik Karlsson, jenž sice neskóroval, zato posbíral čtyři asistence. Všech svých letošních sedm bodů, kterými na čele ligových tabulek dorovnal detroitského Zetterberga, si švédský obránce připsal v podobě nahrávek.

Philadelphia – Chicago 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Branka a asistence: 26. Gagner (Del Zotto, B. Schenn), 37. Giroux (Raffl, Voráček), 58. Read (Simmonds, Couturier).
Střely na branku: Philadelphia 8-15-6=29, Chicago 6-9-15=30. Přesilovky: 1/6 – 0/5. Diváci: 19.779.
Brankáři: Neuvirth 30/30 – Crawford 26/29.
Hvězdy utkání: Neuvirth, Giroux, Gagner (všichni PHI).
Česká účast: Radko Gudas (15:52, 0, 0 střel, 0+0), Jakub Voráček (18:26, +1, 4 střely, 0+1), Michal Neuvirth.

Columbus – Ottawa 3:7 (2:1, 1:3, 0:3)

Branky a asistence: 13. Saad (Foligno, Johansen), 19. Jenner (Johansen, Prout), 25. Dubinsky (Atkinson) – 17. Methot (Zibanejad, Karlsson), 22. Michálek (Ryan, Karlsson), 30. Turris (Stone), 38. Zibanejad (Ryan, Karlsson), 42. Pageau (Borowiecki, Cowen), 50. Hofmann (Stone, Turris), 56. Ryan (Zibanejad, Karlsson).
Střely na branku: Columbus 15-14-12=41, Ottawa 7-8-12=27. Přesilovky: 1/4 – 1/3. Diváci: 13.803.
Brankáři: Bobrovskij 20/26 – Anderson 38/41.
Hvězdy utkání: Karlsson, Turris, Zibanejad (všichni OTT).
Česká účast: – Milan Michálek (15:45, +1, 2 střely, 1+0).

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -