- Reklama -

Objeví se hvězdy NHL pod pěti kruhy? Velkou roli bude hrát čínský trh

- Reklama -

Rozhodnutí o účasti hráčů NHL na zimních olympijských hrách se stále odkládá. Hokejoví fanoušci si na něj budou muset počkat ještě minimálně rok. Komisionář NHL Gary Bettman se nechal v pondělí ráno v Torontu slyšet, že ke konečnému verdiktu se liga ještě nepropracovala.

Zimní hry v roce 2018 bude hostit jihokorejský Pchjongčchang. Vrcholná sportovní událost neopustí Asii ani o čtyři roky později, kdy se olympijský oheň rozhoří v čínském Pekingu. A právě do něj vkládá vedení NHL určité naděje. Říše středu má se svou více než miliardou obyvatel pro ligu obrovský potenciál.
„Otázkou je, jestli nám dá olympiáda v Pekingu možnost představit hokej a zanechat dobrý dojem v Číně, v níž je náš sport ještě v plenkách,“ řekl Bettman. „Musíme tedy diskutovat o tom, zda je zimní olympiáda s hráči z NHL příležitostí, jak pomoci rozvoji hokeje v této zemi.“
Bettman zároveň věří, že se zámořské hvězdy zúčastní buď obou asijských turnajů či naopak ani jednoho. Varianta participace slavné hokejové soutěže v Číně při současné absenci v Jižní Korei se tak jeví jako nepravděpodobná.

Zastupující komisionář Bill Daly dodal, že definitivní rozhodnutí by mělo přijít po zářijovém Světovém poháru.
Během rozhovoru s Bettmanem padla řeč také na případnou expanzi NHL do Quebec City a Las Vegas. Ani v tomto bodě však nebyl nejvyšší ligový představitel nikterak konkrétní. Přítomným žurnalistům sdělil, že pro hlasování Rady guvernérů k rozšíření soutěže zatím nebyl stanoven žádný termín.
Současně Bettman zdůraznil, že pokud dá NHL expanzi zelenou, objeví se v ní nové celky nejdříve od sezóny 2017/18.
Rozhovor Garyho Bettmana s novináři zhlédněte zde:

Titulní foto: Atos / flickr.com

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -