- Reklama -

Obrana Flyers v rozkladu, Hextall žhaví telefony

- Reklama -

Braydon Coburn, zlomená kůstka v chodidle levé nohy, čtyřtýdenní pauza. Andrew MacDonald, nespecifikované zranění v dolní části těla, čtyřtýdenní pauza. Ve Philadelphii mají velký problém, na měsíc jim vypadli ze sestavy dva nejvytěžovanější obránci předchozí sezóny.
Připočtěte dlouhodobě zraněného Kimmo Timonena, kterého potíže s krevní sraženinou pustí na led nejdříve v lednu a musí vám být jasné, že tyhle mezery v sestavě generální manažer Ron Hextall nemá šanci zaplnit z vlastních zdrojů.
„Je rozdíl, jestli ztratíte chlapa na zápas nebo dva, ještě tak na týden. Tohle je úplně jiná situace. Musíme zhodnotit, kdo je k mání, a vybrat nejlepší možnost,“ přiznává šéf Letců, že intenzivně zkoumá situaci na hokejovém trhu.
Krátkodobým řešením před dnešním duelem s Detroitem se stalo povolání Shaynea Gostisbehereho z farmy v Lehigh Valley. Záložní tým Phantoms nastoupí o víkendu dvakrát ve státě New York, takže na rychlovku může někdo dorazit i před úterním domácím vystoupením proti Los Angeles. O rovnocenné náhradě ale nemůže být řeč.
„Když ze sestavy vezmete dva chlapy, co odehrají víc jak dvacet minut za zápas, vznikne velká díra,“ předestírá Hextall. „Zvednout se budou muset další. Myslím, že Nick Schultz udělal velký krok dopředu a dostává dost prostoru. Já to čekal, spousta lidí možná ne.“
Coburn nastoupil v této sezóně poprvé a naposledy v zahajovacím utkání s Bostonem, které pro něho předčasně skončilo poté, co zablokoval střelu Toreyho Kruga. S mužstvem absolvoval nedávný třízápasový trip a dvakrát se zúčastnil i dopoledního rozbruslení, ale bolesti se mu vrátily. Na MacDonaldově tělesné schránce se podepsaly dvě zablokované střely Penguins ve středečním utkání.
Podle spekulací ze zámoří měla Philadelphia už dříve zájem o Tylera Myerse, to by ale musel Hextall nabídnout velice výraznou protihodnotu. I kdyby ne kvůli tomu, co by požadoval jeho protějšek Tim Murray, tak kvůli vlastním finančním limitům. Pod platovým stropem nemá ani dvoumiliónový prostor, zatímco Myersův průměrný roční příjem činí 5,5 mil. dolarů.
„Doufám, že se mi podaří získat někoho o dost levnějšího,“ vysloví neskromné přání generální manažer Flyers.

Příští zápas v TV: St. Louis – Chicago, so/ne 25. října, 2:05, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -