- Reklama -

Očekáváme, že na led vyšleme dobrý, konkurenceschopný a zábavný tým, věří generální manažer Las Vegas McPhee

- Reklama -

Rušné léto v NHL právě začíná. Předávání cen, draft, otevření trhu s volnými hráči. To vše ale zastiňuje jiná událost. Největší pozornost se upíná do Nevady, kde generální manažer nově vzniklých Vegas Golden Knights George McPhee začíná budovat mužstvo od píky.
Včera odtajnilo třicet celků seznam chráněných hráčů, kteří budou mimo dosah zájmu Zlatých Rytířů (viz ZDE). Ve středu 21. června zástupci Vegas oznámí jména třiceti hokejistů, které si z jednotlivých organizací stáhli. Kromě toho se očekává řada výměn.
„Navážeme s klubem kontakt a vyjádříme náš zájem o konkrétního hráče. Také se může objevit jiný zájemce o stejného hokejistu. Jak to provedeme? Jak můžeme ochránit vaši soupisku? Pokud si to budete přát, budete nám to moci rozmluvit. Každý účastník v lize má šanci, aby si chránil soupisku. Nebudeme si nic nárokovat, dokud si s daným klubem nepromluvíme,“ popisuje strategii Golden Knights McPhee.


Bude vás zajímat:


Osmapadesátiletého architekta překvapilo, že se dosud uskutečnilo pouze pár výměn.
„Očekávali jsme výrazný přesun hráčů, což se nestalo a moc nás to těší. Báli jsme se např. klauzule o nevyměnitelnosti, ale nic neproběhlo. Podle mě je ta sklizeň kladů, která nyní bude následovat, přesně to, v co jsme doufali,“ věří McPhee, který má unikátní příležitost jednat po dobu 72 hodin s volnými hráči.
Vegas si musí zvolit nejméně čtrnáct forvardů, devět obránců a tři brankáře.
„Podle mě můžeme dosáhnout dvou věcí. Můžeme vyjet na led s dobrým týmem, nashromáždit výběry na draftu a mít přebytek po dobu několika let. Můžeme začít s opravdu dobrým mužstvem a na základě voleb na draftu z něho vytvořit vítěze Stanley Cupu,“ myslí si McPhee, jenž funkci generálního manažera prvně zastával ve Washingtonu Capitals v letech 1997 až 2014.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.

- Reklama -

K dispozici je velké množství kvalitních hokejistů včetně řady Čechů (viz ZDE).
„Jsme potěšeni tím, co je k mání a jak se věci ve prospěch Vegas Golden Knights vyvinuly. Očekáváme, že na led vyšleme dobrý, konkurenceschopný a zábavný tým. Moc se nám naše možnosti líbí,“ pochvaluje si McPhee.
Tři dny mezi oznámením seznamu chráněných hráčů a závěrečnou prezentací vybraných jmen jsou naprosto klíčové. O budoucnosti klubu z „Hříšného města“ na mnoho následujících let se rozhoduje v těchto chvílích.
„V nějakém bodě si vydechneme a řekneme si, že jsme něčeho dosáhli. Pro NHL jde o fascinující období. Všechna pozornost, která se našemu mužstvu po celý rok věnovala, je neuvěřitelná.“
„Z osobního hlediska si myslím, že se jednoho dne ohlédnu a řeknu si, že to byla zlatá léta. A možná, že šlo o nejlepší rok mého života,“ dodává McPhee.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -