- Reklama -

Ocenění pro hvězdy týdne ovládli ruští hokejisté

- Reklama -

Největší hvězdou uplynulého týdne v National Hockey League se stal ruský křídelník Vladimír Tarasenko ze St. Louis. Druhou hvězdou byl zvolen jeho krajan Pavel Dacjuk z Detroitu, třetím oceněným je gólman Pittsburghu Marc-Andre Fleury.
Vladimír Tarasenko byl ve sledovaném období nejlepším střelcem NHL. ve třech utkáních vstřelil rodák z Jaroslavle pět branek a na jednu přihrál. Nejlépe mu vyšel úterní duel na ledě Dallasu, v němž zaznamenal svůj první hattrick v zámořské kariéře, navíc přidal i jednu asistenci a výrazně tak pomohl Blues k výhře 4:3.
O tři dny později se dvěma góly podílel na výhře St. Louis 3:2 po samostatných nájezdech nad Coloradem. Dvaadvacetiletý hokejista je momentálně nejproduktivnějším hráčem Blues v letošním ročníku. Po deseti startech má na kontě 11 bodů za šest branek a pět asistencí.
28. říjen, Dallas – St. Louis 3:4pp (3+1)
30. říjen, St. Louis – Anaheim 2:0, Tarasenko (0+0)
1. listopad, St. Louis – Colorado 3:2sn, Tarasenko (2+0)
Hned za Trasenkem se v tradiční anketě umístil Pavel Dacjuk, který byl se sedmi body nejproduktivnějším hráčem soutěže. Rodák ze Sverdlovska si ve třech utkáních vylepšil letošní statistiky o čtyři branky a tři přihrávky.
Trojnásobný vítěz Selkeovy trofeje (nejlépe bránící útočník) a čtyřnásobný držitel Lady Byng Trophy (nejslušnější hráč) bodoval ve všech šesti zápasech, které v letošní sezóně odehrál. šestatřicetiletý centr v nich zaznamenal deset kanadských bodů (5+5) a v týmovém hodnocení je druhý za Henrikem Zetterbergem (14 bodů, 3+11).
29. říjen, Washington – Detroit 2:4, Pavel Dacjuk (1+1)
31. říjen, Detroit – Los Angeles 5:2, Pavel Dacjuk (2+1)
2. listopad, Buffalo – Detroit 2:3sn, Pavel Dacjuk (1+1)
Marc-Andre Fleury si připsal v uplynulém týdnu tři výhry. Vychytal dvě čistá konta za sebou, což se v klubové historii Pittsburghu dosud podařilo jen loni na jaře českému gólmanovi Tomáši Vokounovi. Třicetiletý rodák ze Sorelu byl neprůstřelný v zápasech s Los Angeles a Buffalem. Fleury měl průměr jednoho obdrženého gólu na zápas a úspěšnost zákroků 96,8 procenta.
28. říjen, Pittsburgh – New Jersey 8:3, Fleury (19/16)
30. říjen, Pittsburgh – Los Angels 3:0, Fleury (36/36)
1. listopad, Pittsburgh – Buffalo 5:0, Fleury (18/18)

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -