- Reklama -

Od kanadského týmu ke kanadskému týmu. McLellan povede Edmonton

- Reklama -

S národním mužstvem ze země javorového listu poměrně snadno získal světový titul. V příštím působišti čeká Todda McLellana delší než jen dvouapůltýdenní mise. Trenéra zlatých medailistů z Prahy si na svoji lavičku vybrali Edmonton Oilers.
„Todd s sebou přináší spoustu zkušeností, energie a intelekt, který už jsem dlouho neviděl,“ vítá nového člena realizačního týmu další z čerstvých vládců Olejářů, generální manažer Peter Chiarelli. „Je člověkem, kterého jsme tu chtěli, a já to chtěl vyřešit spěšně,“ připomněl svoji cestu do Prahy k předběžným jednáním s McLellanem.
Pro 47letého muže samozřejmě nepůjde o vstup do neznámých vod, ještě před nedávnem vedl v NHL Žraloky. Během sedmi sezón v San Jose s místními hokejisty třikrát ovládl Pacifickou divizi (a v roce 2009 rovněž celou ligu), v základní části jeho svěřenci zvítězili 311krát z 540 pokusů. V historii Sharks úspěšnějšího muže nenajdete, pověst mu kazí pouze relativně slabší výkony jím vedených mužstev v play off. Tam má McLellan bilanci 30/62.
„Dokázal ale v několika případech přivést tým se spoustou mladých hráčů blízko ke Stanley Cupu,“ připomíná Chiarelli konferenční finále v letech 2010 a 2011. „Podívejte, co tam s mladíky dokázal.“
Dva ještě ne tak staré hokejisty z Edmontonu měl nový šéf kanadského klubu k dispozici na mistrovství světa.
„Strávil jsem více než dva týdny s Taylorem Hallem a Jordanem Eberlem, dvěma skvělými chlapy, kteří mají mix šikovnosti a smyslu pro hokej, který má každý klub rád,“ připomněl McLellan na uváděcí tiskové konferenci hráče, s nimiž se po návratu z Česka neloučí nadlouho.
Sympatie byly vzájemné, jak dokládají Hallova slova z minulého týdne: „Dokázal zatlačit na všechna správná tlačítka. Co řekl, oslovilo celý tým. Velice ho respektujeme. Mám velké uznání pro to, co nás učí, hodně jsem se od něho naučil.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -