- Reklama -

Od nového Toronta se čekají velké věci. A začne to hned proti velkému rivalovi

- Reklama -

Fanoušci Toronta jsou před novou sezónou NHL napjatí až k prasknutí. V klubu se událo tolik změn, že všichni zapomněli na to, že byly Javorové listy v posledním ročníku čtvrtým nejhorším týmem soutěže a vyhlížejí světlé zítřky.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


A vstup do sezóny bude o to třaskavější, že první zápas hrají dnes doma s odvěkým rivalem z Montrealu. Organizace Canadiens se naopak oproti předchozí sezóně takřka nezměnila a všichni počítají se čtvrtou účastí v play off v řadě.
„U nás je všechno stabilizované, každý z hráčů zná svou roli a ví, jak má odvádět svou práci. Naproti tomu v Torontu procházejí přeměnou, ale jsem si jistý, že během pár let na tom budou podobně jako my,“ myslí si centr Montrealu Tomáš Plekanec.
Pod největším drobnohledem budou dnes v Torontu dva proslulí a v minulosti úspěšní muži, pro které jsou Maple Leafs novou výzvou – generální manažer Lou Lamoriello a trenér Mike Babcock.
„Jdeme do toho organizovaní tak, jak jsme se tvrdě připravovali. Chceme být pro všechny těžkým soupeřem. Ale jak brzy se nám to podaří? Na to neznám odpověď. Ale vím, že na tom být stále lepší, budeme pracovat každý den,“ říká Babcock.

To jeho protějšek Michel Therrien ví naprosto přesně, co od svých svěřenců v Canadiens může očekávat.
„V obraně jsme se prakticky nezměnili a stabilitu útočných formací by měli vyztužit Alexandr Sjomin a Tomáš Fleischmann. Musíme najít tu správnou chemii ve všech útocích co nejdříve. Chci, abychom hráli ofenzivně,“ hlásí muž, jenž začne na lavičce Montrealu svou čtvrtou sezónu.
Přesto je i na soupisce Canadiens několik otazníků: Jak si povede Alex Galchenyuk jako centr, zda se do bývalé formy vrátí Sjomin, nebo jak zvládne Lars Eller hru na levém křídle? A jak se David Desharnais vyrovná s novou rolí centra třetího útoku? Nebo jak se předvede nový kapitán týmu Max Pacioretty?
„Je logické, že je tu řada očekávání. Všichni chtějí, abychom hráli co nejvýše, a my musíme zůstat soustředěni na své výkony. Nemůžeme se zabývat srovnáním toho, jak se nám vedlo loni nebo před několika lety,“ zůstává v klidu brankář Montrealu Carey Price.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -