- Reklama -

Od Romanova čekáme hvězdné výkony, zní od Canadiens

- Reklama -
Fanshop týmu

Mladý ruský obránce Alexander Romanov se připravuje na svoji první sezonu v zámoří.

„Musíme mu nejdříve dát prostor a šanci na to, aby se rozkoukal a pak ukázal, co v něm je a proč by si měl své místo zde zasloužit,“ řekl asistent trenéra Canadiens Luke Richardson.

„Už jsme dříve viděli, že hráči, kteří se skvěle ukázali na juniorském mistrovství následně zářili i v NHL. To samé očekáváme i od Romanova,“ odpověděl Richardson.

Dvacetiletý obránce na posledním juniorském šampionátu v sedmi zápasech nasbíral šest bodů. Bodově ještě úspěšnější měl šampionát rok předtím, kdy ve stejné porci utkání získal ještě o dva body více. Ze šampionátu 2019 má bronz, z mistrovství v roce 2020 stříbro.

- Reklama -

Romanov byl druhou volbou Montrealu v draftu 2018 jako 38. celkově. V dospělém hokeji zatím sbíral zkušenosti v dresu CSKA Moskva v KHL, když v posledních dvou sezonách nasbíral 11 bodů v 86 utkáních.

„Hraje velmi zábavným stylem. Je vidět, že má vášeň a nadšení pro hru. To je něco, co chceme vidět každý zápasový den v Bell Centre,“ ukončil povídání o ruském talentu Richardson, sám někdejší dlouholetý obránce v NHL.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -