- Reklama -

Od trénování mě musí odhánět, přiznává Benn

- Reklama -

Brzkého konce předešlé sezóny využil Jamie Benn stejně jako jeho spoluhráč Aleš Hemský k doléčení zranění – v dubnu podstoupil jednu operaci kyčle, v květnu další. Dobu léčení doktoři odhadovali na čtyři až pět týdnů, takže kapitán Dallasu by měl určitě stihnout začátek příštího ročníku a pravděpodobně i přípravný kemp. Půjde-li všechno podle plánu…
„Jsem na bruslích třikrát týdně, intenzita tréninků stoupá, ale pořád jsem pod kontrolou,“ uklidňuje fanoušky. Jsou chvíle, kdy jsem nervózní z nicnedělání, ale doktoři mi připomínají, že mám spoustu času a mám postupovat pomalu.“
Pomalu, ale jistě, chtělo by se říci. Tak, aby 8. října, až Hvězdy vstoupí do další hokejové etapy utkáním s Pittsburghem, nejproduktivnější muž uplynulého ročníku figuroval mezi zdravými. Jamie Benn nechce chybět u toho, až se jeho spoluhráči pokusí dokázat světu, že loňský kritický vstup se nebude opakovat.
„Nepřestávám na to myslet po celé léto. Potřebujeme vykročit do sezóny správnou nohou. Musíme být připraveni a stavět na věcech, které se nám dařily v závěru základní části. Hodně jsme se naučili, ale musíme si ty lekce zopakovat,“ nabádá šestadvacetiletý forvard.


Mohlo by vás zajímat:


Z prvních čtrnácti zápasů sezóny 2014-15 dokázali Stars vyhrát pouze čtyři, z toho jeden po nájezdech. Na konci naopak ze šestnácti případů jen čtyřikrát zaváhali. V souhrnu se zbytkem roku to stačilo jen na desáté místo v Západní konferenci s výraznou sedmibodovou ztrátou na postup.
Nic nebylo platné, že mužstvo mělo druhou nejlepší brankovou bilanci z celého ligového peletonu, hokejisty Dallasu zradila defenzíva. Benn ovšem ani za výkony vepředu nevystavuje týmu výbornou známku, zmařených příležitostí prý bylo příliš mnoho.
„Všichni žili v očekávání, že budeme skvělým ofenzivním týmem, ale nás to občas sráželo. Vím, že já sám zahodil na začátku sezóny několik šancí, když jsem se je snažil vyšperkovat. Poučil jsem se z toho. Je potřeba hrát jednoduše a když se objeví příležitost, využít své šikovnosti,“ tvrdí.
S novými posilami, které klub přes léto získal, by reparát už měl vyjít.
„Patrick Sharp a Johnny Oduya už si prošli mnohým,“ připomíná dva členy vítězných Blackhawks, kteří na podzim obléknou dres Stars. „Zažili sedmé zápasy play off, byli ve finále. Prožili během roku situace, kdy potřebujete zvítězit, abyste uhráli play off. Věřím, že se od nich můžeme přiučit.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -