- Reklama -

Odchází legenda. Luongo pověsil betony na šňůru

- Reklama -

Dlouholetý gólman NHL, dvojnásobný mistr světa a dvojnásobný olympijský vítěz Roberto Luongo ohlásil konec své hráčské kariéry. V nejprestižnější hokejové lize strávil 19 sezón.
40letý Kanaďan sdělil svůj odchod prostřednictvím oficiální ligové stránky a sociální sítě Twitter, kde zveřejnil i stylovou fotografii betonů zavěšených na venkovní šňuře.
O svém rozhodnutí psal jako o „jednom z nejtěžších ve svém životě“.


Luongo zakončil své působení v NHL s 1044 odchytanými duely, což jej řadí v historických statistikách na druhé místo. S 489 výhrami mu pak patří třetí pozice.
Rodák z Montrealu začal svou velkou kariéru na draftu 1997, kdy si jej vybrali Islanders ze 4. místa. Na Long Islandu ale strávil pouze jednu sezónu. Následující ročníky střídavě hájil svatyni Vancouveru a Panthers, jejichž dres oblékal také v uplynulé sezóně.
„Miluju tuto hru strašně moc, ale závazek, abych se připravil a udržoval své tělo v kondici, se pro mě stal nesplnitelným,“ napsal jeden z nejlepších hokejových brankářů všech dob.
„Před pár lety jsem podstoupil operaci kyčle a od té doby jsem na ledě už dvě hodiny před tréninkem a tři hodiny před každým zápasem, abych se vhodně připravil. Dokonce i v noci, ať už před utkáním nebo volným dnem, jsem se protahoval, abych si kyčel rozcvičil. Můj celý život se točil kolem zotavení, rozcvičky a ujišťování se, že jsem připraven na další den,“ popsal Luongo daň za profesionální sport.


Nezapomenutelný hráč Canucks neopomněl ve svém rozlučkovém dopise zmínit ani Vancouver. „…tohle město a tihle fanoušci budou mít v mém srdci navždy speciální místo,“ napsal dojemně o klubu, kde vyrostl v legendu.
Pětinásobný účastník All-Star Game se těšil i z mezinárodních úspěchů, když slavil s Kanadou v letech 2010 a 2014 zlaté olympijské medaile. Na nejcennější klubovou trofej si však nesáhl.
Z jeho stávajícího 12letého kontraktu na 64 miliónů mu stále zbývají tři roky.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -