- Reklama -

Odchod Jakuba Jeřábka do NHL potvrzen, český bek se dohodl s Montrealem

- Reklama -

Spekulace jsou minulostí, Jakub Jeřábek už má o své nejbližší hokejové budoucnosti jasno. Český reprezentační obránce se jako volný hráč upsal Montrealu (NHL). O podpisu jednoletého kontraktu informují zámořská média.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Po úspěšné sezóně v Podolsku (KHL) si plzeňský odchovanec vyzkouší i slavnou National Hockey League, do které vstoupí jako nedraftovaný hráč. Jeřábek obdržel od Canadiens nabídku smlouvy s maximálními podmínkami (925 tisíc dolarů), jež to hráči v jeho postavení umožňují.


Kontrakt údajně neobsahuje žádné výkonnostní bonusy a po skončení sezóny 2017-18 se Jeřábek stane nechráněným volným agentem. V letošním ročníku oblékal dres Canadiens z našich krajanů jen útočník Tomáš Plekanec, který má v kanadském klubu ještě rok platnou smlouvu na 5 mil. dolarů.
Jeřábek, jenž 12. května oslaví šestadvacáté narozeniny, odešel do Ruska loni z Plzně. V základní části Kontinentální hokejové ligy odehrál pátý nejproduktivnější obránce soutěže 59 utkání, ve kterých nasbíral 34 bodů. S 29 asistencemi se zařadil mezi beky na čtvrté místo. Ve čtyřech zápasech play off zaznamenal gól a asistenci.

- Reklama -


- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -