- Reklama -

Odchod legendy. Henrik Zetterberg ukončil hráčskou kariéru

- Reklama -

Fanshop týmu
Legendární útočník Detroitu Red Wings Henrik Zetterberg pověsil brusle na hřebík. Informaci jako první přinesl Ansar Khan z portálu MLive.com.
Důvodem ukončení hráčské kariéry jsou dlouhodobé problémy se zády (psali jsme ZDE), které nyní již bývalého kapitána trápí od ročníku 2014/15. Špičkový centr přesto od té doby nevynechal ani jedno utkání.
Osmatřicetiletému Švédovi zbývaly z jeho kontraktu s průměrnou roční gáží 6,083 mil. dolarů ještě tři roky. S největší pravděpodobností však bude zapsán na listinu dlouhodobě zraněných hráčů (tzv. Injury List) a jeho plat se nebude započítávat do platového stropu.

I přes zdravotní potíže a pokročilý věk byl Zetterberg v uplynulé sezóně s 11 góly a 45 asistencemi druhým nejproduktivnějším hráčem týmu po Dylanu Larkinovi.
„Henrik je jedním z nejlepších hokejistů, kteří za Detroit kdy nastoupili. Společně s Pavlem Dacjukem po deset let táhli náš tým,“ citují zámořská média slova generálního manažera Kena Hollanda. „Myslím, že chtěl hrát dál, ale už nemohl.“
Olympijský vítěz z roku 2006 a mistr světa z téhož roku hájil barvy michiganského celku od roku 2002, v sezóně 2007/8 pak s mančaftem slavil svůj jediný Stanley Cup. Celkem odehrál v dresu Rudých křídel 1082 zápasů a získal 960 bodů. Za jiný tým Zetterberg v NHL nenastoupil.


Fanda NHL
Titulní foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -