- Reklama -

Odchod z Toronta Kesselovi prospěl, shodují se Polák s Reimerem

- Reklama -

Ještě před rokem spolu válčili ve stejném dresu, dnes stojí každý na opačné straně bariéry. A protože červnové hokejové menu nabízí už jen finále Stanleyova poháru, je jasné, že případné sympatie jdou stranou. Obránce San Jose Roman Polák přesto dokáže najít pro pittsburghského útočníka Phila Kessela slova uznání.
„Když jsem se poprvé dozvěděl o jeho výměně z Toronta, trochu mě to překvapilo. Penguins už měli urostlé chlapíky jako Crosby a Malkin, kteří dokážou skórovat, teď si vybrali ještě Phila. Ten trejd mě překvapil, ale jak je vidět, zafungovalo jim to, protože Phil odvádí svoji práci a střílí góly.“
U Maple Leafs se americký forvard skoro v každé sezóně postaral alespoň o třicet zásahů do černého. V Pittsburghu i přes svoji méně významnou roli letos skóroval 26krát. Jeho hvězda naplno zazářila v play off, kde je s 21 body z 22 zápasů nejproduktivnějším členem týmu a s deseti brankami zaujímá třetí místo mezi všemi účastníky vyřazovacích bojů.
„Myslím, že v Pittsburghu je na tom mnohem líp. Nechci říkat, že je ve stínu Crosbyho nebo Malkina, protože je pořád superhvězdou, ale v Torontu šli po něm novináři mnohem víc,“ pokračuje Polák. „Byl v centru pozornosti a i když je to výborný chlap na ledě i mimo něj, pořád s novináři bojoval. A když se takhle chováte v Torontu, sežerou vás zaživa. Média čekala na každý jeho špatný zápas, aby o něm mohla napsat. To ho ničilo. Tady je trochu v ústraní a odvádí skvělou práci.“
Zatímco Kessel opouštěl Javorové listy hned po minulé sezóně, takže s Tučňáky prožil celou přípravu, Polák je členem Sharks teprve od letošního února. Ve stejnou dobu, jenom při jiném trejdu, přišel z kanadského velkoměsta do Kalifornie brankář James Reimer. Rovněž on se domnívá, že změna dresu jde Kesselovi k duhu.
„Nechci Philovi nic vkládat do úst, ale myslím, že je spíš klidnějším člověkem, který nemiluje světla ramp. Pokud tedy dokáže najít roli, v níž je důležitou součástí mužstva, ale pořád může zůstat svůj a nenutí ho být někým jiným, vyhovuje mu to a může podávat nejlepší výkony,“ nastíní náhradní gólman Žraloků podobnou myšlenku jako český obránce.
„Pittsburgh je dobrým hokejovým trhem, kde jsou fanoušci nadšení z výkonu týmu, takže si to může užívat. Navíc není prvním, za kým se jde, když se věci nedaří.“
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -