- Reklama -

Odejít v nejlepším, tohle přání se Salvadorovi nevyplnilo

- Reklama -

S New Jersey došel před třemi roky do finále Stanleyova poháru, to se za úspěch rozhodně považovat dá. V minulé sezóně ale Bryce Salvador kvůli zranění zad absolvoval jen patnáct zápasů, od 11. listopadu už nenastupoval. Tělo prostě řeklo dost a kapitán Ďáblů ho poslechl. Po vypršení smlouvy už novou práci hledat nebude, končí s aktivní kariérou.
„S ohledem na zájmy klubu a mé spoluhráče je to nejlepší krok,“ uvedl 39letý obránce v prohlášení zprostředkovaném klubovými stránkami Devils. „Když se ohlédnu za svojí kariérou a rozličnými záležitostmi, kterými jsem si musel projít, nemám čeho litovat. Byly to skvělé roky.“
O odchodu do hokejového důchodu přemýšlel už před časem, když vynechal celou sezónu 2010-11 kvůli otřesu mozku. Naštěstí se rozhodl pokračovat, v dalším ročníku měl nulovou absenci a během vyřazovacích bojů nasbíral ve 24 zápasech na své poměry fantastických 14 bodů (v základní části má osobní rekord 16 bodů). O pár měsíců později mu na dres našili kapitánské ‚céčko‘.
„Byla to ohromná pocta, která se nedá slovy popsat. Být kapitánem tohoto klubu bylo jako splněný sen,“ říká.
V organizaci, kam přišel v únoru 2008 ze St. Louis výměnou za Cama Janssena, bude hokejista draftovaný v roce 1994 v šestém kole Tampou Bay (za kterou ovšem nikdy nenastoupil) působit i nadále. Zatím ještě nebylo zveřejněno, jakou pozici mu Ďáblové nabídnou.


Mohlo by vás zajímat:


„Bryce Salvador je osobnost první třídy, která jde příkladem na ledě i mimo něj. Jeho zvolení kapitánem před třemi lety byla nejlepší volba, protože byl spoluhráči velice respektován. Jménem celého klubu přeji Bryceovi i jeho rodině všechno dobré a těším se, jak s ním budu spolupracovat v jeho nové roli,“ uvedl nedávno jmenovaný generální manažer Devils Ray Shero.
S výběrem nového kapitána prý v New Jersey spěchat nebudou. „Nejsem si jistý, jestli vůbec budeme nějakého mít,“ upozorňuje Shero. „Možná ano, možná ne. Nechci se nechat zahnat do kouta tím, že bych něco řekl a potom by to bylo naopak.“
„Pokud budeme kapitána vybírat, rozhodneme společně já a trenér John Hynes. Ani jeden jsme ale dříve s těmito hráči nebyli, takže je těžké odpovědět, jak důležitá ta funkce je,“ pokračuje GM Ďáblů. „Pokud nebudeme mít na začátku sezóny kapitána, neznamená to, že budeme bez lídra. Spousta týmů byla bez kapitána, nedělal bych z toho velkou vědu.“
V případě, že kapitán vybrán bude, jsou za nejvážnější kandidáty na funkci označováni Andy Greena a Adam Henrique.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -