- Reklama -

Odhodlaný Bobrovskij zhubnul, nalezl ztracené sebevědomí a září!

- Reklama -

Méně je někdy více. O tom se letos přesvědčuje Sergej Bobrovskij, gólman Columbusu. Po loňské pokažené sezóně zhubl, zkrátil čas v posilovně a s nově narostlým sebevědomím táhne tým za historickou sezónou.
Loni končil s 90,8procentní úspěšností zákroků, soupeřům dovolil 2,75 branek za zápas. Sezóna 2012-13, v níž vyhrál Vezinovu trofej, byla jako matná, nemožná vzpomínka. Pak se do toho vložil generální manažer Jarmo Kekäläinen.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Sergej mi upřímně řekl, že ztratil sebevědomí. Pokud je nějaká pozice, kde to je opravdu vidět, tak v brankovišti. Ztratíte sebevědomí na křídle čtvrté lajny a 18 tisíc fanoušků v hale si toho nevšimne,“ říká finský manažer.
Více než psychika selhalo tělo. Zranění třísel dovolilo Bobrovskému nastoupit pouze do 37 zápasů. Problém byl oficiálně chronický. Něco se muselo změnit. Kekäläinen svého brankáře po sezoně řešil s doktory v naději, že jej vyléčí.
Doktoři zjistili, že zranění třísel bylo způsobeno pouze atletickým stylem chytání Bobrovského. V bráně se hodně hýbe a namáhá. „Po sezóně jsem mu řekl, že bych byl raději, kdyby svou atletickou postavu využíval třeba jen z 95 % a tím spíš zůstal 100% zdravý,“ dodává Kekäläinen.
Bobrovskij je znám, že do posilovny chodí první a odchází poslední. Doktoři doporučili shodit trochu svalů, tělo totiž nezvládalo 90kilovou zátěž. Dnes váží 82 kilogramů a je ještě flexibilnější.

„Přeměnil svoje tělo, opravdu hodně. Zdálo se to nemožné, protože se zbavoval svalů, ne tuku. To víc vám říká o jeho odhodlání, jak vážně bere svou roli. Chce být opravdový profesionál,“ chválí gólmana Kekäläinen.
„Nebojím se říct, že mému životu vládne disciplína. Ve všem. Proto nebylo tak těžké pustit se do hubnutí. A mám velkou radost, že se našemu týmu daří. V kabině vládne úplně jiná atmosféra,“ říká Bobrovskij.
„Musíte Johna Tortorellu (trenér Blue Jackets) trochu poznat. Chodíme teď na led, těšíme se. Je to vážně zábava. Navíc je super, když se vyhrává. Takže všechny moc baví motat se kolem týmu a tvrdě pracovat,“ doplňuje rodák z Novokuzněcka, který letos nastoupil do 32 z 36 zápasů.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -