- Reklama -

Odměna za první hattrick: návštěva u prezidenta

- Reklama -

Při nástupu do přípravného kempu neměl ani jisté místo v sestavě obhájců titulu, teď je nejproduktivnějším nováčkem NHL. Artěmij Panarin včera jako první zelenáč v sezóně překonal hranici dvaceti branek, k jubilejnímu gólu navíc přidal další dva. Hattrick ruského útočníka byl základním kamenem (nebo spíše střechou) chicagské výhry 5:3 na ledě NY Rangers.
„Byl skvělý. Od prvního dne předvádí stabilní výkony, je přínosem pro náš první útok, pro naše přesilovky,“ říká trenér Joel Quenneville. „Je radost ho sledovat a on sám si to také užívá.“
Cestu za svým prvním hattrickem v NHL začal bývalý hokejista Petrohradu v polovině utkání s Jezdci, když zakončil přesilovkovou kombinaci Michala Rozsívala s Erikem Gustafssonem. Tři minuty před sirénou vrátil hostům vedení při další početní výhodě a děkoval za zpětnou přihrávku Patricku Kaneovi. V samém závěru při soupeřově power play dojel vyhozený puk a od mantinelu skóroval potřetí.
Vzhledem k tomu, že zápas se odehrával v Madison Square Garden, čepicí dopadajících na kluziště se nedočkal. Frustrovaný obránce Keith Yandle mu místo toho uštědřil nepříjemné podseknutí. Za chvíli měl ale 24letý útočník na střídačce už ústa roztažená od ucha k uchu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru


„Je to výjimečný hokejista,“ říká o parťákovi Kane. „Má kvalitní střelu, je dobrý při práci s pukem. Je dobře, že byl svoji hru odměněn. Skvěle zapadl do sestavy a určitě předčil očekávání, která někteří lidé měli. Naši skauti odvedli dobrou práci, když ho našli. Jsme šťastní, že ho tu máme.“
Rodák z Korkina přišel do NHL jako volný hráč, s Jestřáby podepsal dvouletou smlouvu za 1,625 miliónu dolarů. Dalších dva a půl miliónu si ale v každé sezóně může vydělat na bonusech – a spoustu výkonů, které k tomu potřebuje, už má letos splněných. Právě dvacet branek bylo jedním z nich.
V předešlém ročníku byl Artěmij Panarin s 62 body pátým nejproduktivnějším hráčem základní části Kontinentální ligy. V play off přispěl k zisku mistrovského titulu dalšími dvaceti body. Blackhawks shodou okolností dnes jakožto poslední majitelé Stanley Cupu zavítají do Bílého domu a berou s sebou samozřejmě i své současné hokejisty, i když nebyli členy vítězného kádru.
„Jsem si jistý, že si návštěvu užijí všichni, kdo u toho byli. Kluci, kteří s námi nebyli, můžou zkusit získat pohár letos a zase se sem vrátit,“ nabízí Patrick Kane setkání s prezidentem jako motivační faktor.
I kdyby Panarin nebyl příznivcem americko-ruské spolupráce, o případné mistrovské oslavy s Chicagem bude mít zájem tak jako tak. Tím, co předvádí na ledě, to dokazuje.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -