- Reklama -

Odvážní Švédové. Na olympiádu berou i 17letého hráče

- Reklama -

V nominaci hokejistů Tre Kronor na olympijské hry v Pchjongčchangu se nachází i mladičký Rasmus Dahlin ze švédské nejvyšší soutěže. Sedmnáctiletý obránce se podílel šesti asistencemi na zisku stříbra na nedávném mistrovství světa hráčů do 20 let v Buffalu a je hlavním favoritem pro letošní draft NHL. Svou soupisku pro hokejový turnaj roku zveřejnili Švédové v úterý odpoledne.
Dahlin, který byl na juniorském šampionátu zvolen nejlepším zadákem turnaje a dostal se i do All Star týmu, však nebude úplným reprezentačním nováčkem. Za národní mužstvo odehrál již čtyři zápasy.


Hlavní trenér Rikard Grönberg zveřejnil zatím 23 z 25 jmen. Nalezneme mezi nimi jedenáct mistrů světa, držitele stříbra ze Soči Jhonase Enrotha, či vítěze Stanley Cupu ze sezóny 2012/13 Viktora Stalberga. Fanoušky Rangers pak dozajista zaujme přítomnost útočníka Joela Lundqvista, dvojčete legendárního gólmana Henrika.
Grönborg, jenž má bohatou zkušenost v trenérském působení u švédských výběrů různých věkových kategorií, vybral deset krajánků z KHL, devět hokejistů z domácí ligy a čtyři hráče ze švýcarské.
Obhájci stříbra z posledních Her v Soči se v základní skupině C utkají postupně s Norskem, Německem a Finskem.
Nominace Švédska na hokejový turnaj v Pchjongčchangu (14.-25. února):
Brankáři: Viktor Fasth (Växjö), Jhonas Enroth (Dinamo Minsk/KHL), Magnus Hellberg (Kunlun/KHL).
Obránci: Simon Bertilsson (Brynäs), Rasmus Dahlin (Frölunda), Mikael Wikstrand (Färjestad), Jonas Ahnelöv (Omsk/KHL), Johan Fransson (Ženeva/Švýc.), Erik Gustafsson (Nižněkamsk/KHL), Patrik Hersley (Petrohrad/KHL), Staffan Kronwall (Jaroslavl/KHL).
Útočníci: Pär Lindholm, Joakim Lindström, Oscar Möller (všichni Skelleftea), Dick Axelsson (Färjestad), Joel Lundqvist (Frölunda), Alexander Bergström (Novosibirsk/KHL), Dennis Everberg (Nižněkamsk/KHL), Carl Klingberg (Zug/Švýc.), Anton Lander (Kazaň/KHL), Linus Omark (Omsk/KHL), Fredrik Pettersson (Curych/Švýc.), Viktor Stalberg (Zug/Švýc.).
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -