- Reklama -

Ofenziva Montrealu zpomalila, trenér Therrien však nevidí důvod k panice

- Reklama -

Michel Therrien se té otázce zasmál. Když byl trenér Montrealu v úterý po prohře 2:3 s Buffalem dotázán na střeleckou nemohoucnost jeho hráčů, nebral ty výtky moc vážně. Místo toho upozornil na ohromující počet střel, kterým Habs doma branku soupeře zavalili.
Buffalo je s přehledem nejhorší tým NHL, s 33 body už mu konkuruje pouze Edmonton ze západní konference, který má o čtyři body víc. Sabres tak přerušili čtrnáctizápasovou sérii porážek, Canadiens přes veškerou snahu našli na Jonase Enrotha recept pouze dvakrát.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Za šedesát minut zasypali druhou stranu neuvěřitelnými 92 střelami. 23 jich minulo bránu, 35 jich soupeřovy bránící hráči zblokovali, 34 jich mířilo mezi tyče, z toho Enroth 32 pochytal. Byla to skutečná ukázka zoufalého boje, který však nevedl víc než ke dvěma vstřeleným brankám.
„Potřebujeme příspěvek od více než jednoho nebo dvou útoků, jak tomu bylo poslední měsíc a půl,“ mračil se Therrien po utkání.
Od 6. ledna odehráli Canadiens jedenáct zápasů, víc než dvě branky dali jen ve třech z nich. Porážka s Buffalem byla druhá v řadě, což se montrealskému mužstvu nestalo od 6. prosince. To by samo o sobě nebylo nijak alarmující, kdyby porážky nepřišly proti Arizoně a Buffalu, což jsou dva týmy z úplného suterénu National Hockey League.
„Je to frustrující,“ naříkal útočník Max Pacioretty. „Vypadá to, jako že se puky odráží sem a tam, ale v tu samou chvíli musíme prostě zabrat a pracovat tvrději. Štěstí si získáváte vlastní tvrdou prací.“
Proti hráčům Montrealu jsou v posledních týdnech také statistiky. Ne že by borci klasického klubu stříleli méně, spíš méně přesně. Do 5. ledna měli Habs průměrnou střeleckou úspěšnost při hře pět na pět 9 procent, to byl pátý nejlepší výsledek v lize. Od té doby, v dalších deseti utkáních, jim poklesla průměrná střelecká potence na 6,7 procenta, což je osmý nejhorší výsledek v lize.

„Rádi bychom stříleli víc branek, samozřejmě,“ přitakal centr třetí útočné řady Lars Eller. „Musí to být tak, že jeden zápas pomůže jeden útok, druhý zápas zahraje jiný útok. Nejvíc by to měly být první dvě lajny. Základem ale je vyhrávat, i když se zrovna střelecky nedaří. Tak by to mělo být.“
Trenér Therrien se rmoutí, ale mužstvu věří. Jeho nasazení je prý v pořádku. „Vytvořili jsme před jejich brankou spoustu vzruchu. Nahodili jsme na ně velké množství puků a oni jich hodně zblokovali. Nemyslím, že by tam byl nedostatek nasazení,“ uzavřel hodnocení nešťastného duelu kouč.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -