- Reklama -

Ofenzivní zabijáci. Kdo ze začátku sezony nejvíce děsí obránce?

- Reklama -

Nový ročník NHL už odstartoval na plné obrátky a některé z týmů za sebou mají první desítku utkání. Už během nich začala vystupovat stará známá jména ofenzivních hvězd, ale i pár překvapivých. Pojďme se podívat na to nejlepší, co v útoku dosud nová sezona nejprestižnější hokejové soutěže přinesla.



Leon Draisaitl – Connor McDavid – Zack Kassian (Edmonton Oilers)
Šlo by vůbec dělat jakýkoliv ofenzivní žebříček v současnosti a vynechat z něj krále Connora? Začátkem ročníku oprášili loňskou výtečnou spolupráci s Leonem Draisaitlem, skvěle je doplňuje Zack Kassian. Právě poslední jmenovaný má letos nakročeno k bodově nejbohatší sezoně v kariéře, zatím je jeho maximem 29 bodů ze sezony 2013-2014, když ještě působil ve Vancouveru. V tuto chvíli má už šest bodů v devíti zápasech. Označit ho za toho, který se ale pouze veze s věhlasnějšími spoluhráči by vůči němu bylo nespravedlivé. Hlavně díky jeho tiché práci mají McDavid s Draisaitlem klid na svá kouzla.

Tyler Bertuzzi – Dylan Larkin – Anthony Mantha (Detroit Red Wings)
První možná překvapivý výběr. Anthony Mantha letos začal konečně naplňovat potenciál, který mu skauti přiřkli. Osmadvacetiletý univerzál dvakrát po sobě získal 48 bodů, loni se poprvé vyšplhal na metu 25 gólů. Svým vzestupem ulehčil nálož povinností Dylanu Larkinovi, který je v současnosti nejhodnotnějším zbožím, které Detroit může nabídnout. Trojice mladých forvardů pokračuje ve výborných výkonech, kterým nastavila vysokou laťku koncem minulého ročníku.

Filip Forsberg – Matt Duchene – Mikael Granlund (Nashville Predators)
Matta Duchena, který ve městě country music podepsal v létě smlouvu jako volný hráč, vítali jako spasitele. Duchene, který si v posledních dvou letech vyzkoušel postupně pohodlnost hráčské šatny v Coloradu, Ottawě a Columbusu, výzvu a velká očekávání přijal. A minimálně na startu angažmá to vypadá, že v osmadvaceti letech vyzrál v ofenzivního lídra. Tohle trio složené z hráčů v ideálním hokejovém věku je nebezpečím pro všechny obrany.

Dominik Simon – Sidney Crosby – Jake Guentzel (Pittsburgh Penguins)
Konečně se v tomto výběru objevuje české jméno, byť Dominik Simon má v tomto triu roli toho, jenž se drží zpátky a hlídá zadní vrátka, když Crosbymu s Guentzelem něco nevyjde. Kapitán Penguins opět sbírá body jak na běžícím pásu, v devíti zápasech jich zvládl vyprodukovat už dvanáct. Guentzel loni poprvé překonal hranici 40 gólů a pokud jej nezpomalí zranění, pokoří ji tímto tempem znovu.

Brad Marchand – Patrice Bergeron – David Pastrňák (Boston Bruins)
Tady už konečně máme Čecha v hlavní roli. Jedna z nejdominantnějších ofenzivních formací loňské sezony na plné obrátky šlape i nyní. Pasta se s Jamesem Nealem dělí o první pozici mezi střelci, Patrice Bergeron stále jako Clark Kent dokáže ohlídat oba konce kluziště a Brad Marchand svým nekompromisním stylem štve všechny fanoušky od Washingtonu po Floridu. Co je může trápit v dalším průběhu sezony jsou zranění, ke kterým je každý z nich náchylný a také to, že prakticky žádná další lajna Bruins se příliš neprosazuje, když ostatní útočníci na soupisce Bostonu nasbírali za stejné období maximálně dva body.

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -