- Reklama -

Ohromující výkon, pochválil Kaneovu sérii Crosby

- Reklama -

Bodovací šňůra Patricka Kanea v úterý skončila, dojem zanechala sfb-chicagoilný. NHL něco takového znovu dlouho nezažije. Sidney Crosby přispěchal s komentářem, že ho výkon konkurenta z Chicaga opravdu ohromil. Kane překonal právě Crosbyho a v tuto chvíli je držitelem nejdelší bodovací série mezi aktivními hráči.
„Není snadné dát dohromady tolik zápasů,“ řekl kapitán Tučňáků americké televizní společnosti ESPN. „Můžete vidět, když se blíží konec, jak obtížně se hledají cesty. Snažíte se udržet na té vlně, jak nejdéle to jde.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Co dokázal, ta vyrovnanost, to není snadné. Takže jste ohromeni, čeho byl schopen,“ pokračoval Crosby. „Potřebujete i nějaké ty odrazy, štěstí, ale i tak je to náročné dokázat.“
Kaneova série se zastavila na čísle 26. V sedmadvacátém utkání se přetrhla. Chicago prohrálo s Coloradem 0:3. Na překonání Crosbyho výkonu to ale stačilo, lídr Pens stihnul v sezóně 2010-11 bodovat ve 25 utkáních za sebou (26+24).
Útočník Chicaga tak předvedl nejdelší bodovací sérii od dob Matse Sundina, který v sezóně 1992-93 bodoval dokonce třicetkrát za sebou, což je dodnes nejlepší výkony Evropana. To byla ale ještě jiná doba, hokej byl daleko ofenzivnější. Současně vytvořil Patrick Kane nový klubový rekord, když překonal výkon Bobyho Hulla.
Dohromady nasbíral v této sérii 16 branek a 24 asistencí. Kane bodoval ve 30 z 33 utkání této sezóny, což je neuvěřitelné. Opravdu jen ve třech duelech zatím vyšel Kane bodově naprázdno. Celkovým výkonem 47 bodů (19+28) vede ligovou produktivitu, Tyler Seguin z Dallasu je s pětibodovým odstupem druhý, jeho „dvojče“ Jamie Benn s šestibodovou ztrátou třetí.
Všichni tři mají našlápnuto překonat letos stobodovou hranici. Od sezóny 2011-12 překonal kulatou prestižní metu v National Hockey League pouze Sidney Crosby, který nasbíral v ročníku 2013-14 celkem 104 bodů.
„Ano, bylo by pěkné, kdyby se tam někdo dostal,“ popřál svým konkurentům štěstí Crosby. „Není snadné získávat body, nicméně to vypadá, že některý z těchto chlapů by to letos mohl dokázat. Bylo by pěkné překonat zase stobodovou hranici.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -