- Reklama -

Oilers nastříleli Bostonu sedm branek. McDavid s Marchandem zazářili třemi body

- Reklama -

Duel Edmontonu Oilers proti Bostonu Bruins se přeměnil v souboj Connora McDavida a Brada Marchanda o čelo tabulky produktivity. Kapitán Edmontonu si připsal tři asistence, útočník Medvědů gól a dvě nahrávky.
Oba mají na svém kontě shodnou bilanci 79 bodů. Náleží jim tak první dvě místa v kanadském bodování. Díky vyššímu počtu vstřelených branek (37:24) je na tom lépe Marchand. Po utkání ale byl šťastnější McDavid, jenž dovedl Olejáře k výhře 7:4. Edmontonu se podruhé v řadě povedlo vstřelit sedm gólů v jednom utkání.
„Je dobré, že dokážeme vyprodukovat takovou ofenzivu, ale na druhou stranu jsme jim umožnili spoustu šancí. Inkasovat čtyři branky není moc dobrá vizitka,“ prohlásil kriticky McDavid.
Mužstvu z provincie Alberta se náramně povedl vstup do utkání. V 9. minutě vedl Edmonton už 3:0.
„Toužili jsme po povedeném začátku, mluvili jsme o něm a podle mě se nám povedl. Hráli jsme tvrdě, první třetina byla z naší strany velmi silná,“ zhodnotil úvodní dvacetiminutovku edmontonský forvard Patrick Maroon, jenž vsítil dvě branky v rozmezí 59 vteřin. První část skončila divokou přestřelkou 4:2.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Maroonův přínos pro tým vyzdvihl kouč Oilers Todd McLellan.
„Proti Bostonu hrál skvěle. Má schopnost předvést se proti Bruins jako velký hráč. Disponuje velkým sebevědomím, silou a dobrou orientací, když má kolem sebe skvělé spoluhráče,“ pěje slova chvály na první hvězdu večera McLellan.
Osmadvacetiletému Maroonovi se v sezoně nebývale daří. V dosavadních 70 zápasech nastřílel 24 branek, což je jeho osobní maximum. Předtím zaznamenal nejvíce branek (11) v dresu Anaheimu Ducks v ročníku 2013-14.
Edmonton třikrát skóroval z přesilovek, přestože Boston v lize figuruje na druhém místě v počtu ubráněných oslabení.
„Je to pro nás neobvyklé. V oslabení jsme opravdu dobří, ale občas se stane, že věci vám nevycházejí tak, jak byste si přáli, a dnešek byl přesně tím příkladem. Bojovali jsme, ale ne dostatečně. Začátek druhé třetiny byl těžký, ale nikdy jsme se nevzdali,“ prohlásil brankář Bruins Tuuka Rask.
Za Boston se gólově prosadili i David PastrňákDavidem Krejčím. Medvědi si odnesli porážku po čtyřech výhrách v řadě.
Dvě branky Patricka Maroona během 59 sekund

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -