- Reklama -

Oilers se vrátí v plné síle, věří Gretzky. Realita je ale krutější

- Reklama -

Fanshop týmu
Wayne Gretzky si je jistý tím, že Edmonton v příští sezóně napraví své poslední nevydařené vystoupení.
Po předloňské eufórii, kdy Olejáři poprvé od roku 2006 vyhráli sérii play-off, získali v uplynulém ročníku pouze 78 bodů a celkové 23. místo v lize. Obrovské zklamání však podle Gretzkyho, jenž nyní působí na pozici viceprezidenta Oilers Entertainment Group, vystřídá další úspěch.
„Naše obrana bude lepší, tím si můžete být jistí,“ cituje jeho slova Robert MacLeod z deníku The Globe and Mail. „Taky očekávám, že se Cam (Talbot – loňská gólmanská jednička) dostane z problémů, které jej sužovaly. Myslím si, že loňský rok byl pro něj prostě smolný.“
„Přidáme-li k němu našeho finského brankáře (Mikko Koskinen), budeme mít solidní gólmanské duo,“ pokračoval legendární útočník v optimistickém tónu.
Samotná defenzíva Oilers přitom žádných výrazným změn nedostála. A místo posil hlásí víceméně jen ztráty. Tou nejcitelnější je zranění Andreje Sekery, který si během přípravy poranil Achillovu šlachu a určitě nestihne úvodní měsíce nového ročníku (čtěte ZDE). Další z klíčových beků Darnell Nurse zase stále čeká jako chráněný volný hráč na prodloužení smlouvy.
NEPŘEHLÉDNĚTE: Devět hráčů, z nichž by se mohli stát v NHL kapitáni
Hodně se bude muset zlepšovat i Talbot, jenž má za sebou s 90,8procentní úspěšností zákroků svůj doposud nejhorší rok.
Zda se Gretzkyho slova začnou naplňovat, budeme moci sledovat již od 6. října, kdy se Edmonton střetne s New Jersey.
Fanda NHL

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -