- Reklama -

Oilers se zbavili Jeřábka. Vytrejdovali ho do St. Louis

- Reklama -

Fanshop týmu
Zamotaná situace ohledně Jakuba Jeřábka se vyjasnila. Poté, co se český obránce nedostal do základní sestavy Oilers, jej Edmonton poslal do St. Louis výměnou za volbu v šestém kole draftu 2020.
Pokud se Jeřábek objeví v nadcházející sezóně v 50 a více kláních základní části, bude si moci albertský klub vybírat už v kole pátém.


Sedmadvacetiletý odchovanec Plzně se v únoru přesunul z Montrealu do Washingtonu, kde odehrál i dva zápasy play-off. Za Capitals, kteří získali svůj historicky první Stanley Cup, ale nenaskočil do dostatečného počtu utkání a jeho jméno tak na poháru chybí.
Po skončením smlouvy se stal nechráněným volným hráčem.
Olejáři sáhli po Jeřábkovi v létě a podepsali s ním roční jednocestný kontrakt s cílem najít náhradu za zraněného slovenského zadáka Andreje Sekeru, který si během přípravy natrhl Achillovu šlachu (čtěte ZDE).
V rámci preseason odehrál Jeřábek pět duelů, v nichž nebodoval. A vedení mančaftu s ním očividně nebylo spokojeno. Podle Daniela Nugent-Bowmana z portálu The Athletic označil generální manažer Edmontonu Peter Chiarelli Jeřábkovy výkony za „průměrné“.


Ve hře byl i návrat do Evropy. Jeřábkův agent Michal Sivek však uvedl, že pro hokejistu bylo prioritou setrvání v NHL.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -