- Reklama -

Oilers vsadili na Jeřábka

- Reklama -

Fanda NHL
Edmonton a nechráněný volný hráč Jakub Jeřábek se v pondělí dohodli na ročním jednocestném kontraktu. Sedmadvacetiletý český obránce má po zranění Andreje Sekery (čtěte ZDE) velkou šanci dostat v týmu dostatek prostoru.
Jeřábek se k albertskému celku připojí po sezóně strávené v Montrealu a Washingtonu. Sedmadvacetiletý plzeňský rodák se za Capitals objevil i ve dvou zápasech play-off, v nichž zaznamenal jednu asistenci.
„O Jakuba byl v NHL zájem, určité nabídky se objevily, ale nebyly úplně optimální. V tomto období probíhá druhá vlna podpisů volných hráčů, nepochybovali jsme o tom, že to klapne. Šlo jen o to, aby spolupráce splňovala určité představy. Aby dávala smysl po hokejové i finanční stránce,“ řekl Václavu Jáchimovi z portálu hokej.cz hráčův agent Michal Sivek.


Z TÁBORA OILERS: Draisaitl: Oilers jsou příliš dobří na to, aby nepostoupili do play-off
Fanshop týmu
O Jeřábka měli zájem i v Rusku, podle Sivka ale hokejista jednoznačně preferoval setrvání v zámoří. Podle analytika Boba Stauffera by měl v novém ročníku zastávat roli šestého nebo sedmého beka.
Český reprezentant začal svou kariéru v NHL u Canadiens, jimž se během loňského offseason upsal jako nedraftovaný hráč. Před tím strávil jednu sezónu v Podolsku (KHL). V nejslavnější hokejové lize doposud odehrál 36 duelů s bilancí dvou gólů a šesti asistencí.

VELKÁ LETNÍ SOUTĚŽ PRO NAŠE ČTENÁŘE: OTÁZKA ZDE

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -