- Reklama -

Oko za oko, zub za zub. Crosby měl dostat deset zápasů, zlobí se majitel Ottawy Eugene Melnyk

- Reklama -

Hodně nepříjemný pocit měl majitel Ottawy ze zákroku Sidneyho Crosbyho na hráče svého týmu Marca Methota. K incidentu došlo v úterním utkání Senators s Pittsburghem, kde kapitán hostů seknutím přes rukavice zranil protihráče. NHL nechala tento zákrok bez potrestání.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Majitel kanadského klubu Eugene Melnyk (na snímku) to považuje za chybu. Podle jeho názoru, který vyslovil v pátek na rozhlasové stanici TSN 1200 Radio, měla následovat dlouhá suspendace.
„Byl to zákrok na jisté zranění, měla následovat suspendace,“ zlobil se Melnyk. „Ne na jeden nebo dva zápasy, ale na deset. Tys mi vzal hráče, já ti vezmu hráče. Takový je můj názor.“
„Hráč, který způsobí jinému zranění, by měl zůstat mimo hru. Měli by se spolu na hokej jen dívat až do konce sezóny. Tak to vidím. Pro takové věci není v lize prostor,“ pokračoval majitel ottawských Senátorů.


K zákroku došlo v otevřeném prostoru, nešlo o žádnou vzájemnou šarvátku. „Marc byl na očích. Je něco otřesného dívat se na takové věci. Nechci na to už ani pomyslet. Bylo to nechutné.“
„Jediné, co můžete udělat, je tyhle hráče potrestat. Musíte jim sebrat peníze, protože tomu všichni rozumí. A pak jim jednoduše říct: ‚Jsi mimo na deset zápasů‘. Ať se ani nepřiblíží ke Stanley Cupu. Je jedno, jestli je to elitní hráč. Pro takové věci v lize není místo,“ zlobil se Melnyk a přidal další ostrá slova.
„Všichni víme, o koho jde. Když jde o něj, tak fňuká, ale sám dělá takovéhle věci. Nezajímá mě, kým jsi v téhle lize. Nezajímá mě, jestli jsi v téhle lize hráč číslo jedna. Za tohle svinstvo by si měl sedět hodně dlouho,“ nebral si servítky mecenáš Ottawy.

- Reklama -

Bude vás zajímat:


Drsný komentář nenechal bez odezvy ani druhou stranu. Takže nakonec Crosbyho zástupce volá po trestu pro Melnyka. Hokejistův agent Pat Brisson řekl analytikovi Darrenu Dregerovi, že doufá, že Melnyk bude za svá slova potrestán.
„Podle mého názoru, týmový majitel, který vypustí takhle negativní komentáře o hráči jiné organizace, by měl být pokutován. Je to proti kultuře téhle hry,“ prohlásil Brisson.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -