- Reklama -

Olejáři byli na dně, ale nevzdávají to. Ještě se do Anaheimu vrátíme, vzkazuje McDavid

- Reklama -

Necelé čtyři minuty do konce zápasu a vedení o tři branky. Zdálo se to jako jednoduchá záležitost. Přesto hokejisté Edmontonu zápas s Anaheimem ztratili a v sérii play off prohrávají 2:3 na zápasy.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


A jejich soupeř se zapsal do historie. Ještě žádnému týmu NHL se totiž nepodařilo smazat tříbrankové manko v zápase play off v době, kdy do konce základní hrací doby scházelo méně než čtyři minuty.
„Věděli jsme, že můžeme dát gól, možná dva. A ještě je pořádně potrápit,“ tvrdil kapitán Kačerů Ryan Getzlaf, který celý obrat zápasu načal v čase 46:44 dělovkou od modré. Za dalších 35 vteřin snížil na rozdíl jediného gólu Cam Fowler a 15 vteřin před koncem zápasu Rickard Rakell vyrovnal na 3:3.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Všechny góly padly při hře Anaheimu bez brankáře. Ve druhém prodloužení pak dílo zkázy dokonal Corey Perry. „Nemůžete přestat věřit za jakékoliv situace,“ řekl po zápase trenér Ducks Randy Carlyle.
To jeho protějšek po utkání neskrýval rozčarování. „Nemám pro to žádné vysvětlení a nevím, co na to říct,“ vykládal trenér Oilers Todd McLellan.
„Všichni jsme pořádně naštvaní a zklamaní. Musíme se teď vzpamatovat a doma předvést mnohem lepší hru. Od prvního dne věříme, že tuhle sérii můžeme zvládnout. Kluci dřou celou sezónu a ještě ukáží, co v nich je,“ dodal.

Brankář Edmontonu Cam Talbot ve třetí třetině čelil 22 střelám a v prodloužení na něj šlo dalších dvacet. Po zápase seděl hodně dlouho v šatně, než vyšel mezi novináře.
„Zklamání, frustrace… Ale hraje se na čtyři vítězství a mají zatím jen tři. Potřebujeme dvakrát vyhrát a sérii obrátit,“ nevzdával se.
„Měli jsme je přesně tam, kde jsme je chtěli mít. Přesto jsme si nechali ten zápas vzít,“ zlobil se kapitán Edmontonu Connor McDavid. „Ale ještě to nekončí a ve středu se sem vrátíme na sedmý zápas,“ řekl odhodlaně.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -