- Reklama -

Olejáři zastavili vítězné tažení Bostonu. Krejčí si připsal asistenci, pak neproměnil nájezd

- Reklama -

Vítězná série Bostonu po pěti zápasech skončila. Ve středu ji zastavili hokejisté Edmontonu, kteří v domácí hale Rexall Place udolali zdatného soupeře 3:2 po samostatných nájezdech. Oilers měli k vítězství blíž už v základní hrací době. Svěřenci kouče Todda McLellana dvakrát vedli díky brankám Marka Letesta a Matta Hendrickse (oba 1+1).
Hosté ale dokázali pokaždé odpovědět, naposledy v závěru třetí třetiny. Vyrovnávací trefu zařídil v čase 56:39 Zdeno Chára. Střeleckou parketu mu připravil David Krejčí. Český centr vyjel zpoza branky Oilers, předložil puk volnému Chárovi, pro něhož nebyl problém umístit svou ránu z bezprostřední blízkosti nad lapačku Anderse Nilssona.
V nastaveném čase měla obě mužstva několik slibných šancí, aby rozhodla zápas ve svůj prospěch. Oba brankáři, Nilsson i Tuukka Rask, však byli pozorní. Duel tak dospěl až do samostatných nájezdů, v nichž o výhře domácích rozhodl jediný úspěšný exekutor Jordan Eberle. V penaltové loterie dostal důvěru i David Krejčí, ale s bekhendovým blafákem neuspěl.
Pětašedesát minut čistého času nerozhodlo ani newyorské derby mezi Islanders a Rangers, a tak i v Barclays Center došlo na dovednostní soutěž. Tu ovládli domácí Ostrované a připsali si dva body za výhru 2:1. Jinak se vše podstatné odehrálo ve druhé třetině. Nejprve se Isles po gólu Johna Tavarese ujali vedení, ovšem 83 sekund před sirénou vyrovnal Viktor Stalberg.
Na trefu kapitána vítězného celku přihrál křídelní útočník Kyle Okposo, autor rozhodujícího nájezdu. Druhou hvězdou utkání byl vyhlášen Jaroslav Halák. Slovenský gólman kryl 33 střel a následně i všechny „penalty“ Jezdců, nepřišli si na něj takoví výteční borci, jakými jsou Rick Nash, Mats Zuccarello nebo Dan Boyle. Henrik Lundqvist zastavil pokusy Franse Nielsena a Tavarese.
Winnipeg doma vyprovodil Toronto debaklem 6:1. O osudu zápasu rozhodla třetí třetina, ve které Jets jasně dominovali a nasázeli soupeři čtyři branky. Pro gólmana Maple Leafs Garreta Sparkse je to hodně kruté vystřízlivění poté, co v pondělí prožil snový debut v NHL, když vychytal výhru Toronta 3:0 nad Edmontonem.
Největší nebezpečí mu včera hrozilo při ofenzivních manévrech Marka Scheifelea (1+2) a Drewa Stafforda (2+0). Brankář Jets Connor Hellebuyck ozdobil svůj druhý start v soutěži dvaatřiceti bezchybnými zákroky. O čisté konto přišel už v úvodu třetí minuty, kdy otevřel skóre Michael Grabner.
Ben Bishop dovedl Tampu Bay k vítězství 2:1 na ledě Anaheimu. Rodák z Denveru předvedl 32 úspěšných zásahů a byl vyhlášen první hvězdou utkání. Ofenzívu Lightning režíroval Jonathan Drouin. Dvacetiletý křídelník vstřelil úvodní branku zápasu a připsal si také asistenci u vítězné trefy Jonathana Marchessaulta. Bishopa překonal pouze kanadský kanonýr Corey Perry, který v 25. minutě vyrovnal na 1:1.
Výsledky z 2. prosince
Video: sestřihy z utkání – 2. prosinec
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -