- Reklama -

Ondřej Kaše doufá, že pomůže svému bratrovi do NHL. Je na správné cestě, věří mladšímu Davidovi

- Reklama -

Rozděleni oceánem a celým územím USA jsou Ondřej a David Kašovi v kontaktu pouze skrze sociální sítě.
Ondřej je o rok starší než jeho bratr a už se dokázal v NHL prosadit v dresu Anaheimu Ducks. Bratr David patří organizaci Philadephie Flyers, jejíž zástupci si českého mladíka vybrali v pátem kole draftu 2015 a do NHL se pokouší dostat trochu jinou cestou.
Oba bratři nastupují na postu levého křídla. Ondřej byl zvolen jako 205. z celkových 210 hráčů, které si kluby NHL vybrali na draftu 2014 a ihned odešel hrát do AHL. David podepsal jednoletý kontrakt se švédským klubem Mora IK a doufá, že se zde lépe připraví na hokej v AHL, kam chce směřovat v příští sezóně.
Ondřej, který v loňském roce zažil premiérovou sezónu v NHL říká, že bylo velmi těžké dávat svému bratrovi nějaké rady.
„Pro mě to bylo perfektní. První sezóna v AHL byla těžká, ale druhý rok byl perfektní,“ říká Ondřej.
Každá cesta může být odlišná a útočník Anaheimu věří, že si jeho bratr zvolil správně.
„Myslím si, že je skvělé, že odešel do Švédska. Myslím, že tuhle sezónu má dost dobrou, protože zatím má sedm bodů. To je dobré. Řekl bych, že ho to přibližuje do NHL,“ dodává starší z bratrů.
„Potřebuje být trochu silnější, ale už teď je dost silný. Každým rokem je silnější. Před dvěma lety jsem byl také hubenější. On roste a roste.“
Davidova hra byla vždy založena na rychlosti a šikovnosti spolu s vůdcovskými schopnostmi, což dokládá, že během posledních čtyř mezinárodních turnajů byl třikrát kapitánem, nebo jeho asistentem.
Přibírat na síle byl pro Davida vždy domácí úkol a od doby, kdy ho Flyers draftovali se mu to dobře daří. Z druhé nejvyšší české soutěže udělal krok mezi dospělé hokejisty ve Švédsku a v tomto testu obstál. Během prvních 11 utkání získal 7 bodů (3+4). Švédský obránce Flyers Robert Hagg tvrdí, že další krok bude mnohem těžší.
Pokud se David opravdu přesune na následující sezónu do Ameriky, bude nastupovat za tým Valley Phantoms, kde po tři sezóny nastupoval i obránce Hagg.
„Velký rozdíl byl v počtu odehraných zápasů, které tu musíte zvládnout. Je to 76 zápasů v AHL proti 82 utkáním v NHL. Myslím, že u nás v nejvyšší lize se teď hraje nějakých 52 zápasů,“ říká švédský zadák.
„Pak je tu spousta dalších věcí mimo hřiště. Musíte se cítit spokojeně sami se sebou i se svými spoluhráči. Dále je tu samozřejmě užší kluziště a to chce čas, než si člověk zvykne,“ prozrazuje Hagg.
Jak se Davidovi povede cesta za svým snem a kdy proti sobě oba bratři stanou tváří v tvář v aréně NHL, teprve uvidíme. Snad to bude co nejdříve.
 
 
 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -