- Reklama -

Ondřej Kaše má před sebou průlomovou sezónu. Dokáže se v NHL udržet?

- Reklama -

Obecně se má za to, že až teprve druhá sezóna v National Hockey League je pro každého hráče přelomová a ukáže se, jestli na nejlepší ligu světa stačí a bude v ní mít budoucnost.
Tuto výzvu má před sebou i jednadvacetiletý český útočník Ondřej Kaše, který v té minulé odehrál v dresu Anaheimu přes padesát utkání (53). A teď se od něj bude čekat ještě víc.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„V prvním roce mě nikdo neznal. Teď už mě přece jen budou trochu poznávat, takže budu muset hrát ještě lépe, protože lidé budou mít větší očekávání,“ cituje Kašeho list Orange County Register.
V první sezóně možná neoslnil statistikami – nasbíral pět branek a deset asistencí – ovšem dokázal skórovat v důležitých chvílích pro tým a nejen tím mezi spoluhráče zapadl.
Trenér Randy Carlyle jej při jedné příležitosti označil spojením „Energizer Bunny“ za to, jak na ledě nikdy nepoleví a má energie na rozdávání přesně jako jistý plyšový králíček z reklamy na baterky.
Kaše si ale uvědomuje, že jen mladický entuziasmus nestačí. Proto v létě hodně dřel a trénoval s mladším bratrem Davidem, mimo jiné také nabral víc svalové hmoty.
Embed from Getty Images
V pátečním přípravném utkání proti Los Angeles sice nebodoval, ale dostal se do dvou obrovských příležitostí, při kterých jej brankář soupeře vychytal.
„Takové zápasy jsou někdy kruté. Ale to je sport. Musíte se dívat dopředu a být připraven na další příležitosti a dál se učit a růst, sbírat zkušenosti,“ okomentoval to Carlyle, který nečeká, že Kaše v nadcházející sezóně nastřílí 20 branek. „I když bychom mu to samozřejmě hodně přáli,“ dodává.
Nejen Carlyle si uvědomuje, že pro talentovaného mladíka bude v nové sezóně těžké dokázat, že do NHL patří.
„Je to hodně také o sebevědomí. Když ho máte, hrajete s velkým odhodláním,“ tvrdí ofenzivní hvězda Anaheimu Cory Perry.
„Dělat věci, díky kterým jste se sem dostali. To platí pro každého a Ondřej není jiný. Je tady proto, aby něco dokázal. A vypadá dobře. On ví, co dělat, aby v téhle lize zůstal,“ doplňuje kanadský kanonýr.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -