- Reklama -

O'Reilly nahradil v týmu Kanady zraněného Seguina

- Reklama -

Už čtvrtou změnu v nominaci na Světový pohár musel udělat hlavní kouč kanadských hokejistů Mike Babcock. Zraněného útočníka Dallasu Stars Tylera Seguina nahradil v týmu forvard Buffala Sabres Ryan O’Reilly.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Čtyřiadvacetiletý Seguin, který odehrál oba přípravné zápasy Kanady proti USA (čas na ledě: 13:16 a 12:28, ve druhém duelu přihrál na jeden gól), si poranil koleno a nyní ho čeká sedm až deset dní absolutního klidu.
„Jsem zklamaný, že nemohu reprezentovat Kanadu na Světovém poháru,“ uvedl rodák z Bramptonu (kanadská provincie Ontario) ve svém prohlášení zveřejněném na oficiálních webových stránkách amerického celku Dallas Stars.
„Kdykoliv vás vaše země požádá o pomoc, tak je to velká pocta a něco, o čem každý kluk z Kanady sní od dětství. Ačkoliv jsem smutný z toho, že nebudu moct hrát, jde o krátký turnaj. Přeji týmu jen to nejlepší. Dobrá zpráva je, že budu moci být se svými spoluhráči z Dallasu od prvního dne tréninkového kempu. Už se nemůžeme dočkat, až se zase vrátíme k práci.“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Seguin byl v minulém ročníku NHL se 73 body (33+40) druhým nejproduktivnějším hráčem Hvězd, nicméně zranění achilovky a lýtkového svalu mu nedovolily sezónu dohrát a po ní ho přinutily k dlouhé rehabilitaci. Seguin nastoupil v play off k jedinému utkání v prvním kole proti Minnesotě.
Jeho aktuální zdravotní problémy znamenají náhlou a nečekanou změnu v nominaci Kanady pro Světový pohár. Vedení národního týmu povolalo místo Seguina útočníka Buffala Ryana O’Reillyho, jenž v minulosti úspěšně nastupoval za Colorado Avalanche a má ve sbírce dvě zlaté medaile z posledních světových šampionátů v České republice a Rusku.
Dosavadní změny v původní nominaci Kanady:
Duncan Keith (Chicago) – nahradil ho Jay Bouwmeester (St. Louis)
Jamie Benn (Dallas) – Logan Couture (San Jose)
Tyler Seguin (Dallas) – Ryan O’Reilly (Buffalo)
Jeff Carter (Los Angeles) – Corey Perry (Anaheim)
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -