- Reklama -

Orpik se vrací domů

- Reklama -

Fanshop týmu
Obránce Brooks Orpik je po měsíci opět členem Washingtonu. Capitals jej sice po zisku Stanley Cupu z důvodu potřeby uvolnit místo pod platovým stropem vyměnili do Colorada, vedení Avalanche však veterána krátce nato vyplatilo ze smlouvy. Zkušený zadák se tak mohl vrátit do hlavního města.
Jeho nový plat bude rovný milión dolarů, na výkonnostních bonusech pak může vydělat dalších 500 tisíc.


Sedmatřicetiletý rodák ze San Francisca původně zatěžoval rozpočet cap – hitem 5,5 miliónů, finančně si tedy pohorší. Colorado mu ale stále musí v každé z následujících dvou sezón zaslat na účet 1,5 miliónů.
„Brooks je cenným hráčem a skvělým mentorem pro naše mladé hráče. Jsme rádi, že jej můžeme přivést nazpět do naší organizace,“ prohlásil generální manažer Caps Brian MacLellan. „Cítíme, že jeho vůdcoství a soutěživost na ledě i mimo něj budou v našem mužstvu vítané.“
Orpik odehrál v uplynulém ročníku 81 zápasů s bilancí deseti asistencí. Ve 24 duelech play-off přidal jednu branku a čtyři gólové přihrávky.

VELKÁ LETNÍ SOUTĚŽ PRO NAŠE ČTENÁŘE: OTÁZKA ZDE

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -