- Reklama -

Orpik ukončil svou kariéru

- Reklama -

15 sezón, 1035 zápasů, 194 bodů. 38letý obránce Capitals Brooks Orpik v úterý oznámil, že tyto statistiky nebude dál rozšiřovat a rozhodl se dát své hráčské kariéře vale.
„Měl jsem nesmírné štěstí, že jsem mohl mít tolik let tu nejlepší práci na světě. Moje tělo ale teď dává najevo, že je čas přesunout se jinam,“ okomentoval rodák ze San Francisca svůj odchod. „Těším se na více času s rodinou a na prožití věcí, které profesionálnímu sportovci unikají.“


Orpik v žádné ze svých sezón nedokázal pokořit hranici 25 bodů, přesto byl bekem, proti kterému bylo nepříjemné hrát. K tomu je jediným hráčem, který dokázal získat Stanley Cup se Sidneym Crosby i Alexem Ovečkinem. S Penguins se radoval v roce 2009, s Capitals slavil o devět let později.
„Děkuji Washingtonu i Pittsburghu, že mi dali příležitost hrát proti těm nejlepším hokejistům na světě. Za tyto vzpomínky a vztahy, které mi hokej přinesl, budu vždy vděčný,“ dodal dvojnásobný držitel Stanley Cupu.
V minulé sezóně Orpik naskočil do 53 duelů, v nichž si připsal dva góly a sedm asistencí. Další už nepřidá…

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -