- Reklama -

Oshie se s Washingtonem dohodl na dlouhodobé spolupráci

- Reklama -

Útočník T.J. Oshie podepsal s vedením Washingtonu Capitals osmiletý kontrakt v hodnotě 46 milionů dolarů. Platový strop bude ročně zatěžovat 5,75 miliony.
„T.J. je neocenitelným hráčem našeho týmu a bylo pro nás naprosto nezbytné se s ním dohodnout. T.J. je velmi soutěživý hokejista s úžasnou řadou schopností. Je přesně tím hráčem, kterým naše mužstvo musí disponovat, abychom byli v této lize konkurenceschopní,“ okomentoval dohodu generální manažer Caps Brian MacLellan.
Třicetiletý Oshie byl v uplynulé sezoně spolu s Alexem Ovečkinem nejlepším střelcem Washingtonu. Oba nasázeli 33 branek. Oshie si ve 148 zápasech za Washington připsal 107 bodů (59+48).
Amerického forvarda před dvěma lety přivedli Capitals ze St. Louis Blues, kteří ho v roce 2005 draftovali v prvním kole z 24. místa.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Sedl jsem si se svým agentem a řekl mu, že se mi ve Washingtonu líbí a že bych tu rád zůstal. Pak už se jen čekalo. Jednání pokračovala a zintenzivnila se v posledních dnech. Chvíli jsem měl nervy na dranc, ale všechno nakonec dopadlo přesně tak, jak jsem chtěl a po uzavření kontraktu nemůžu být šťastnější,“ prozradil Oshie.
Podle MacLellana se námluvy posunuly poté, co NHL oznámila zvednutí platového stropu pro příští ročník na 75 milionů dolarů.
„Pokud bychom se s ním nedohodli před 1. červencem, dostali bychom se do potíží. Letos se na trhu volných hráčů moc produktivních křídel nepohybuje a předpokládal bych, že T.J. by byl jedním ze dvou nejžádanějších cílů. Možná by si vydělal více peněz, kdyby se z něj stal volný hráč,“ myslí si MacLellan.
Udržení Oshieho si rovněž pochvaluje kouč Washingtonu Barry Trotz.
„Podle mě je to skvělá zpráva nejen pro náš klub, ale i fanoušky. Sami jste byli svědky toho, co v posledních dvou letech předvedl. Je velkou součástí naší kultury a úspěchu. Jeho podpis je ohromně důležitý,“ raduje se Trotz.
Nikdy ve své historii neměl tým z hlavního města USA větší šanci na zisk Stanleyova poháru než v posledních dvou sezonách. Washington se v obou případech radoval z Prezidentovy trofeje náležící nejlepšímu mužstvu základní části. Jenže jak na jaře 2016, tak i o rok později ztroskotal ve druhém kole play-off na pozdějších šampionech z Pittsburghu.

Vzhledem k faktu, že Capitals kvůli platovému stropu nebudou schopní udržet všechny hvězdy pohromadě, bolelo letošní vyřazení o to víc.
„První dva dny po vypadnutí jsem si myslel, že zkusím trh s volnými hráči, abych viděl, jestli bych nemohl zvítězit někde jinde. Ale když jsem si sedl a začal přemýšlet o našich schopnostech a o tom, jaký tým a trenéry máme, nepochybuju o tom, že v příštích letech budeme schopní Stanley Cup vyhrát,“ vysvětluje své rozhodnutí Oshie.
„Samozřejmě svou roli hrály peníze, podmínky a jistota. Jakmile jsme se s Caps dohodli, všechno bylo zajištěno, takže to už pro mě nebyl žádný hlavolam,“ dodává rodák z Mount Vernonu ve státě Washington.
Capitals mají aktuálně zavázaných 12 hokejistů v hodnotě téměř 56 milionů dolarů. Volných 19 milionů vedení vynaloží na nové kontrakty. Omezeně volnými hráči jsou forvardi André Burakovsky, Brett Connolly a Jevgenij Kuzněcov, obránce Dmitrij Orlov a brankář Philip Grubauer. Naopak mezi neomezeně volné hráče, které Washington pravděpodobně nechá odejít, patří beci Karl Alzner a Kevin Shattenkirk, a útočníci Daniel Winnik a Justin Williams.
„Podle mě jsme hotovi. Pokud se neuskuteční nějaká rozumná transakce, mám za to, že jsme skončili,“ vyjádřil se k případným podpisům s neomezeně volnými hráči MacLellan.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -