- Reklama -

Ošklivá výhra, ale počítá se. Palát pomohl Tampě dvěma góly

- Reklama -

Ondřej Palát vstřelil v sobotu svůj třináctý a čtrnáctý gól v sezóně, Ryan Callahan přispěl gólem a asistencí a Tampy Bay vyhrála v Ariozně 4:2. Blesky se třetí výhrou z posledních čtyř duelů znovu vydaly na vítězný pochod a útočí na vedení ve Východní konferenci. Lepší je v tuto chvíli pouze Montreal, který má jen o bod víc.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Měli bychom se zlepšit. Nebyl to náš nejlepší výkon, ale jsou to další dva body,“ komentoval sobotní duel Ondřej Palát. „Všichni ví, že se trápíme hlavně na přesilovkách, že by se nám lépe dýchalo, kdybychom v nich skórovali. Tentokrát se nám v nich vedlo lépe a dali jsme góly, což bereme.“
Palát vstřelil druhý a třetí gól zápasu. Ve 27. minutě vyrovnal v přesilovce na 1:1, když si nabruslil do útočného pásma a přesně vypálil z levého kruhu. Na trestné lavici seděl v ten okamžik domácí David Moss, který dostal dvojnásobný trest za faul vysokou holí.
„Když máte dvojitou přesilovku, měli byste skórovat, což se nám povedlo,“ těšilo trenéra Jona Coopera. „Vláčeli jsme to závaží na ramenou všichni, dobře že jsme ji proměnili. Následujících šest nebo sedm minut jsme hráli docela dobře.“
Na 2:1 zvýšil Ryan Callahan, na 3:1 pak upravil po pěkné indiciální akci znovu třiadvacetiletý Čech. Palát převzal ve středním pásmu od Viktora Hedmana puk a vydal se vstříc přímo bráně domácích. Útočník Ariozny Jordan Martinook se zoufale snažil českého forvarda zastavit, ten se ale jako tank probil až do střelecké pozice, odkud překonal Mikea Smithe v brance Coyotes podruhé.
Rodák z Frýdku Místku tak zaznamenal popáté v kariéře a podruhé v sezóně zápas s více než jedním vstřeleným gólem. Celkově má v této sezóně už na kontě 46 bodů (14+32) a je čtvrtý v týmové produktivitě. Plus 28 bodů je třetí nejlepší zápis v mužstvu a pátý nejlepší v celé v lize.
„Byla to vydřená výhra. Nebylo to naše nejlepší představení, nehráli jsme dobře celých šedesát minut, nicméně na tripech zpravidla nehrajete své nejlepší zápasy.

Dobré týmy umí najít cestu k vítězství a já myslím, že jsme to dnes zvládli. Byla to taková ošklivá výhra na hřišti soupeře, tak nějak by se to dalo nazvat,“ okomentoval duel Ryan Callahan.

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -