- Reklama -

Oškubali Kačerům křídla

- Reklama -

Jedenáct vítězství v řadě je novým klubovým rekordem v historii Ducks, dvanáctou výhru ale svěřenci Bruce Boudreaua nepřidali. V úterý jim vystavil stopku bývalý tým jejich současného kouče, tedy Washington. Nejlepšímu celku soutěže podlehli Kačeři 1:2 po samostatných nájezdech.
„Je stresující vyhrávat jeden zápas za druhým, protože se tak snažíte udržet sérii, až vás to vyčerpá,“ chápal Boudreau, že anaheimská spanilá jízda jednou musela skončit. „Dnešní zápas připomínal šachovou partii.“
Před zraky sedmnácti tisíc návštěvníků haly Honda Center ji už po minutě zahájil Ryan Getzlaf ranou z vrcholu levého kruhu při signalizované výhodě domácího mužstva. Střední hra přinesla srovnání z hole Andre Burakovskyho, jenž zakončil rychlou akci hostů hned po nástupu do třetího dějství.
„V prvních třiceti sekundách jsme byli v šoku, ale dokázali jsme se srovnat,“ potěšilo kouče Capitals Barryho Trotze. „Braden Holtby předvedl několik důležitých zákroků. Na konci první třetiny udržel stav 0:1, ve druhé zachytal solidně a ve třetí byl skvělý. Jak zápas pokračoval, stále se lepšil.“
V první sérii nájezdů vystavil Kačery do šachové pozice T.J. Oshie, ale tým v červených dresech se z ní ve třetím kole zásluhou Coreyho Perryho ještě dokázal dostat. Na tahu byl ale ještě Nicklas Bäckström a ten svojí střelou mezi Bishopovy betony už dal soupeři mat.
„Nastoupili jsme proti nejlepšímu týmu východu a dokázali s nimi udržet krok, ale nájezdy už jsou jako hod mincí. Nemůžeme vyhrávat každý zápas, ale dneska jsme hráli dobře,“ domnívá se obránce Ducks Kevin Bieksa. „Série je sice série, ale nebyla to otázka života a smrti. Snažíme se sbírat body a stoupat tabulkou, ale především hrát pořádně.“
Díky bodu se Kačeři udrželi na čele Pacifické divize. Předchozího rekordu čítajícího deset úspěchů v řadě dosáhl kalifornský klub v prosinci 2013.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -