- Reklama -

Oslavenci Montrealu: Plekanec dal dvoustý gól, Price vyrovnal rekord

- Reklama -

Montreal patřil dlouho dobu k ozdobám letošní sezóny, posledních několik týdnů mu ale trochu docházel dech. V předvečer nedělného utkání s Floridou nastřádali Habs pět porážek z šesti utkání, o to důležitější byl úspěch proti Panterům. Jaromír Jágr v něm podruhé za sebou nebodoval a stále čeká na dva body k dovršení hranice 1800 bodů v NHL, Tomáš Plekanec bodoval třikrát.


Vstupte do světa statistik NHL


Jedním gólem a dvěma asistencemi přispěl český forvard ve službách Montrealu k vítězství svého týmu na ledě BB&T Centera, za což byl vyhlášen první hvězdou utkání. Šlo o nefalšovaný večer milníků. Plekanec dal svůj 200. gól v NHL, trenér Michel Therrien si připsal 200. výhru v 400. utkání v lize, gólman Carey Price vyrovnal 42. vítězstvím klubový rekord.
Stínem utkání byla ztráta Maxe Paciorettyho. Lídr Canadiens, jenž vede týmové statistiky se 37 vstřelenými góly a 67 body, se odšoural do kabin už v úvodu duelu poté, co narazil hlavou do hrazení, když byl atakován Dmitrijem Kulikovem. Spoluhráči ale svou hvězdu dokonale zastoupili a dotáhli zápas k vítězství.
„Není to jen o jednom chlapovi, který by vystoupil,“ řekl Therrien. „Ztratili jsme důležitého hráče z naší sestavy, nicméně věc, za kterou jsem opravu rád, že byli naši chlapi svěží a hráli skutečně tvrdě. Právě o to nám šlo.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru

- Reklama -

Pokud jde o Paciorettyho, zatím není znám termín jeho návratu na led. „Je to důležitá součást našeho týmu, spoléháme na něj celý rok,“ řekl útočník Brendan Gallagher, jenž vstřelil gól na 2:1. „Jak se říká, takový je sport. Je to příležitost pro další, aby si zahráli, a dneska jsme myslím odvedli dobrou práci. Třeba Devante Smith-Pelly se za nás trefil úplně poprvé.“
Montreal je nyní na čele Atlantické divize dva body před Tampou Bay. Oběma týmům zbývá odehrát do konce základní části dva zápasy. Carey Price tak bude mít možnost vylepšit klubový rekord. Proti Floridě si připsal 24 zákroků a 42. výhrou v sezóně vyrovnal vousatý rekord Jacquese Plantea z ročníku 1955-56.
„Užili jsme si tenhle rok spoustu legrace, pěkně se to nasčítalo,“ řekl Price. „Slavili jsme úspěchy jako tým a na mých výsledcích je to vidět.“
Radost měl také Tomáš Plekanec, který poprvé od 17. ledna zapsal tři body (tehdy 2+2 proti NY Islanders). Přesilovková trefa ze sedmé minuty byla jeho dvoustá v NHL.
„Snažil jsem se střílet,“ nezapíral Plekanec drzý úmysl, neboť gól padl v přesilovce pět na tři z hodně ostrého úhlu. „Chtěl jsem to dostat skrz jeho nohy a měl jsem štěstí.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -