- Reklama -

Oslavy 100. výročí NHL zakončí v prosinci venkovní duel Ottawy s Montrealem

- Reklama -

Oslavy 100. výročí od založení National Hockey League (NHL) se uzavřou 16. prosince 2017, kdy Ottawa Senators ve venkovním souboji vyzvou Montreal Canadiens.
Dějištěm zápasu pod širým nebem bude TD Place Stadium (také známý jako Lansdowne Park), domovský stánek klubu Kanadské fotbalové ligy (CFL) Ottawy Redblacks.
Akce nesoucí jméno 2017 Scotiabank NHL100 Classic připomene čtyři významná výročí – 150 let od kanadské nezávislosti, 125 let od zrození Stanley Cupu (více ZDE), 100 let od prvních dvou zápasů NHL (více ZDE) a 25 let od opětovného vstupu Ottawy na kanadsko-americkou hokejovou scénu.
Senators a Habs patří spolu s Montrealem Wanderers a Torontem mezi čtyři zakládající členy NHL. Ottawa s Montrealem si proti sobě zahráli 19. prosince 1917, kdy se uskutečnili první dva zápasy v historii NHL.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Díky pěti gólům Joea Malonea a gólmanovi Georgesi Vezinovi zvítězil Montreal 7:4 v den, který zahájil 100 let NHL. Věříme, že svést proti sobě Canadiens a Senators je ten nejlepší způsob, jak načít dalších 100 let,“ prohlásil komisař ligy Gary Bettman.
„Doposud jsme zorganizovali 22 venkovních utkání. Každé z nich přineslo mužstvům, hráčům, jejich rodinám a fanouškům nezapomenutelné vzpomínky. To samé očekáváme i v Lansdowne Parku,“ přeje si Bettman.
Podle majitele Senátorů Eugenea Melnyka vyzdvihne večer neopomenutelné místo Ottawy v hokejových dějinách.
„Všechna výročí, která si letos připomínáme, by neměla být oslavena nikde jinde než v kanadské metropoli. Zdůrazňuje se tím fakt, že hokej se zrodil tady v Ottawě. Je vhodné, že se oslavy uskuteční v tomto městě. Každý obyvatel města na to bude hrdý. Věřím, že Ottawa je kolébkou hokeje a hlavním městě hokejového národa. Doufám, že každý fanoušek Sens si toho váží a oslaví s námi hluboký vztah k tomuto sportu. Můžu vám zaručit, že půjde o dokonalý víkend,“ uvedl Melnyk.


Na velký večer se těší i kapitán Senators Erik Karlsson.
„Jsme menší komunita, ale disponujeme velkou vášní. Díky tomu, že budeme hrát s Montrealem, bude zápas ještě lepší. Vzhledem k tomu, že ležíme na hranici s provincií Quebec, žije v našem městě spousta montrealských fanoušků, což podle mě před Vánoci vytvoří velké vzrušení,“ řekl Karlsson.
„Bude to skvělý souboj. Montreal je po dlouhou dobu velmi dobrým týmem a jsem si jistý, že jím bude i v příštím ročníku. Jako tým jsme nadšení. Uprostřed sezony se vám často stane, že zapomenete, jak zábavný hokej je. Myslím si, že díky této události se nám to nestane. Budeme cítit vzrušení od začátku ročníku,“ uzavírá vůdce Sens.
Ottawa se dosud představila v jediném duelu pod otevřeným nebem. V roce 2014 si zahrála proti Vancouveru, který porazila 4:2.
Montreal zasáhl do třech venkovních mačů. Nejdříve v roce 2003 proti Edmontonu v historicky prvním souboji pod širým nebem v základní části NHL, ve kterém zvítězil 4:3. O osm let později si Habs od hokejistů Calgary odnesli prohru 0:4. Venkovní bilanci si vylepšili na Nový rok 2016, kdy rozdrtili Boston 5:1.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -