- Reklama -

Ostrované se upínají ke stíhací jízdě. Vykopali jsme si pořádnou díru, zní z kabiny Islanders

- Reklama -

Na jejich trápení nebyl pěkný pohled, vypadalo to na pořádně zpackanou sezónu. New York Islanders už byli v očích mnohých expertů i fanoušků pro letošek odepsaní. Po výměně kouče se ale zdá, že by jejich šance na postup do play-off nemusely být tak úplně  ztraceny. K tomu se ostatně upínají i samotní hráči v čele s novým koučem Dougem Weightem.
Naposledy si Ostrované vyšlápli na jeden z nejlepších týmů ligy, když v úterý na domácí půdě přehráli Columbus v poměru 4:2. „Byl to jednoznačně jeden z našich nejlepších výkonů v sezóně. Vypadali jsme jako sebevědomý tým, který má co dokazovat,“ pochvaloval si nově dosazený kouč. „Obránci odvedli skvělou práci, rychle jsme je (Blue Jackets) dostávali pryč z našeho pásma,“ ocenil výkon spoluhráčů také útočník Josh Bailey.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Za výrazným zlepšením celého týmu stojí mimo jiné kvalitní práce gólmanů. Thomas Greiss má v posledních čtyřech startech úspěšnost zásahů 96 procent, sobotní výhru proti Kings pak vychytal Jean-Francois Berube, který lapil 34 ze 36 pokusů Králů. Zlepšila se ale celková hra týmu, do střelecké listiny se v poslední době zapsalo více útočníků, obrana také odvedla svou práci. Nálada v kabině se pomalu zvedá.
Od chvíle, kdy Weight nahradil na střídačce odvolaného Jacka Capuana, odehráli Islanders čtyři duely a ve všech bodovali, z toho třikrát naplno. Když k tomu připočteme, že uspěli i v posledním utkání pod Capuanem, jejich bodová šňůra čítá už pět zápasů. Hon za postupem bude sice hodně náročný, ale najednou už nevypadá tak nereálně. Zvlášť pokud by Isles pokračovali ve výkonech z posledních dní.
Bilance 20 výher, 17 porážek a 9 porážek za jeden bod není nic, čím by se v Brooklynu měli chlubit, ztráta na pozice zajišťující divokou kartu ale není nijak propastná, ke včerejšímu dni čítala čtyři body. Dnes čeká Tavarese a spol. poslední zápas před pauzou pro Utkání hvězd, jejich soupeřem bude Montreal. Po All-Star Game přivítají Islanders dalšího silného protivníka – Washington. V New Yorku si moc dobře uvědomují, že z výkonů v posledních dnech nesmí polevit a musí pokračovat ve sbírání bodů. V opačném případě bude brzy po nadějích.
Zápasový rozpis jim však příliš nepřeje. Ze zbývajících šestatřiceti duelů jich pouze čtrnáct odehrají před vlastními fanoušky, zatímco na kluzištích soupeřů se představí hned dvaadvacetkrát. Na přelomu února a března je navíc čeká přetěžký devítizápasový trip po cizích arénách.
„Vykopali jsme si pořádnou díru a snažíme se z ní dostat. Chlapi v poslední době hrají výborně, musíme ale makat dál. Nemáme čas na odpočinek, teď už je to pro nás jako play-off,“ burcuje spoluhráče Jason Chimera.
Inspirací pro newyorský celek jsou nedávné příběhy Philadelphie a Ottawy. Jak Flyers v roce 2014, tak Senators o rok později předvedli fantastickou druhou polovinu sezóny a skvělou stíhací jízdou se nakonec do vyřazovací části dostali. Zejména kouzla Andrewa Hammonda v ottawské brance před dvěma lety jsou ještě v živé paměti.
O stejný kousek se nyní pokusí i Islanders. Bude to probuzené partě Douga Weighta stačit, nebo zabrala příliš pozdě? To ukážou následující týdny.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -