- Reklama -

Otřes mozku, zlomeniny v obličeji. Ballard se potkal s Martinem

- Reklama -

Uhýbal, ale neuhnul. Když obránce Minnesoty Keith Ballard v polovině úterního utkání s NY Islanders viděl, jak se na něho řítí Matt Martin, snažil se mu jít z cesty. Jenže byl moc pomalý, takže schytal tvrdou ránu nejprve od protivníka a vzápětí od mantinelu. Z ledu se zvedl teprve po několika minutách.
„Vypadalo to opravdu hrozivě,“ popisuje situaci útočník Divochů Erik Haula. „Viděl jsem Martina, jak do toho jde v plné rychlosti. Keith se jen snažil dostat puk do pásma. Střídačka Ostrovanů křičela, že uhýbal, ale myslím, že na tom nezáleží. Když se na vás někdo řítí takovou rychlostí, nemůžete se chránit, když jste zapřený na jedné noze a hrajete puk. Nechápu, proč to Martin udělal.  Nemyslím, že to bylo nutné.“
Rozhodčí i přes intervenci kapitána Wild Mikko Koivua zákrok jako nedovolený neposoudili. Nehodlá se jím zabývat ani disciplinární komise NHL, právě s ohledem na interpretaci, kterou zmiňuje Haula – Ballard se zákroku (i když neúspěšně) snažil vyhnout. Do role mstitele se tedy obsadil Kyle Brodziak. Z bitky s Martinem sice odjížděl jako jednoznačně poražený, ale vyburcoval spoluhráče natolik, že poprvé v klubové historii dokázali z tříbrankového manka dovést utkání k vítězství v normální hrací době (video: bitka Brodziaka s Martinem).
„Stalo se to přímo před naší střídačkou, všichni viděli, co se děje. Když se potom Kyle zastal spoluhráče, byl to zlomový okamžik,“ děkuje svému svěřenci trenér Mike Yeo. „Je skvělé vidět, jak se kluci navzájem ochraňují. Spoustu z nich to fyzicky i emočně nabudilo. Začali jsme druhou třetinu dobře, ale tohle nás dostalo na ještě vyšší úroveň. Doufám, že na tomhle budeme moci stavět i nadále.“
Martin se po utkání hájil na stránkách listu Newsday: „Takovéhle situace nikdo nevidí rád, ale já se jen snažil dokončit hit. Neměl jsem v úmyslu nikoho zranit.“
Na pomoc mu přispěchá i kouč Jack Capuano. „Pro Mattyho je to těžké, není typem hráče, který by tohle dělal. Ze střídačky jsem neviděl na opakované záběry, ale vypadalo to, že Ballard na poslední chvíli uhnul. Doufám, že bude v pořádku,“ pronesl kouč Ostrovanů.
Je ironií osudu, že o pár dní dříve byl Keith Ballard v opačné roli. Po jeho čistém zákroku u mantinelu má anaheimský útočník Corey Perry poraněné kolenní vazy a musí měsíc odpočívat.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -