- Reklama -

Ottawa podruhé prohrála a ještě se bojí o Karlssona

- Reklama -

Víc nepříjemností najednou potkalo Ottawu v nešťastném čtvrtečním zápase. Nejen že Senátoři nezvládli ani druhý duel v New Yorku a po prohře 1:4 se vrací domů s nerozhodným stavem 2:2, ještě se fandové strachují, že by mužstvo mohlo na nějakou dobu přijít o Erika Karlssona.
Byl to pro všechny fanoušky Ottawy nepříjemný pohled, sledovat kapitána Senators jak na konci druhé třetiny na střídačce trpí bolestí. Obránce Ottawy nakonec odešel do šaten a už se do hry nevrátil. Fakticky ztracený zápas, hosté prohrávali po čtyřiceti minutách 0:3, byl ztracený úplně.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Signály z ottawského týmu hovoří pouze neurčitě o zranění ve spodní části těla. Trenér zatím nechtěl vyvolávat paniku. „Cítili jsme, že bude lepší podržet ho po dvou třetinách mimo hru. Mohl by se asi vrátit zpátky, ale chtěli jsme mít jistotu.“
Existují obavy, že by mohl Karlsson vynechat další zápas? „V tuto chvíli ne,“ řekl Guy Boucher.
Zůstává nejasné, jaký hit nebo jaká kolize způsobily Karlssonovi zranění. V úvodu druhé třetiny se srazil s Chrisem Kreiderem. V závěru stejné herní části se zapletl s J.T. Millerem. Švédský zadák definitivně opustil hru šest sekund před druhou sirénou a v tu chvíli vypadal, že má opravdu velké potíže.
Karlsson nebyl v pořádku už na konci základní části. Údajně hrál víc než měsíc se dvěma vlásečnicovými frakturami v noze, ke kterým přišel blokováním střely 28. března v utkání s Philadelphií. Vynechal pět z posledních sedmi zápasů sezóny, do play off byl ale zpět.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

V úvodní sérii proti Bostonu nevynechal jediný duel a často odehrál velké porce minut. V pátém utkání, které se natáhlo až do druhého prodloužení, strávil na ledě 41 minut a 51 sekund, ve druhém duelu série s Rangers, který šel rovněž do druhého prodloužení, odehrál 37:32.
Ve čtvrtek strávil klíčový obránce Sens na ledě 14 minut a 54 sekund, po odchodu se místo něj střídali na jeho místě Cody Ceci, Marc Methot a Ben Harpur, jimž mírně narostl čas na ledě.
„Je obtížné nahradit Erika – našeho kapitána – ale musíte se o to snažit,“ řekl útočník Bobby Ryan. „Máme pět dalších chlapů. Když přidají trochu tuhle a tamhle, doufáte, že budou v pohodě. Vyplnili jeho minuty na výbornou.“
Nejde ale jen o to odehrát za Karlssona jeho minuty. Ten hráč Ottawu táhne, neustále vytváří ostatním šance. Je to hybná síla ofenzivy a emotivní lídr, který se nebojí podívat spoluhráčům do tváře a říct jim svůj názor. Je to klíčový hráč mužstva, který může každý rok patřit mezi kandidáty na Hart Tropy pro nejužitečnějšího hokejistu sezóny.
„Samozřejmě se o něj jako hráči bojíme, je to náš vůdce,“ připustil Ryan. „Úroveň obav je vysoká, nicméně máme 36 hodin, abychom ho připravili na další zápas.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -