- Reklama -

Ottawa se zbavila jednoho problému. Hoffman putuje přes San Jose na Floridu

- Reklama -

Fanshop týmu
V zámoří mají v úterý ráno napilno.
Senators nejdříve vyměnili útočníka Mikea Hoffmana, mladíka Codyho Donagheye a pátou volbu v draftu 2020 do San Jose, aby opačným směrem putoval forvard Mikkel Boedker, prospekt Julius Bergman a šestá volba v draftu 2020.


Jen krátce nato se však Sharks Hoffmana zbavili a poslali jej na Floridu výměnou za volby v draftech 2018 a 2019. Kalifornský celek si tímto krokem podle některých novinářů připravuje prostor pro angažmá Ilji Kovalčuka. Tuto možnost na svých twitterových účtech naznačili Travis Yost z kanadské stanice TSN nebo Stephen Whyno z agentury AP.


Hoffmanův trejd se uskutečnil jen pár dní poté, co manželka ottawské hvězdy Erika Karlssona obvinila Hoffmanovu snoubenku z kyberšikany (čtěte ZDE).
„Dnešní výměna ukazuje naši snahu o posílení budoucnosti týmu zlepšením chemie, vedení a charakteru v kabině i na ledě. Jsme přesvědčeni, že se jedná o krok správným směrem,“ uvádí generální manažer Sens Pierre Dorion v oficiálním klubovém prohlášení.
Osmadvacetiletému Hoffmanovi, který zaznamenal za poslední čtyři ročníky průměr 26 vstřelených gólů, zbývají z jeho aktuálního kontraktu ještě dvě sezóny s roční gáží 5,2 mil. amerických dolarů.
Stejně starému Boedkerovi, jenž má za sebou se Žraloky 37bodovou sezónu (15+22), zůstávají z kontraktu taktéž dva roky. Jeho roční výdělek činí 4 mil. dolarů.
Součástí obchodu mezi Senátory a Žraloky jsou i dvaadvacetiletí obránci Bergman z AHL a Donaghey z ECHL.
Pozornost Ottawy se nyní pravděpodobně stočí k týmové superstar Karlssonovi, který se může stát v létě 2019 nechráněným volným hráčem.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -